Jobb, familj, projekt, fritid, vänner, träning….. Hur hinner man med allt?

Alla har inte lika många timmar per dygn, även om man skulle kunna tro att det är solen som bestämmer hur mycket tid vi har så är det faktiskt inte så. Eller ja, alltså, alla har 24h/dygn, men hur du väljer att spendera dem är direkt avgörande för hur mycket tid du faktiskt har.

Men hur får man mer tid per dag? Det finns mängder med tips, trix och råd, och här är mina 4 mest effektiva råd, råd som jag själv lever efter!

1: Gå upp lite tidigare

De första timmarna på dagen är långt mycket mer produktiva än de sista timmarna. Är du uppe sent så har du en chans att komma ikapp, men går du upp lite tidigare så har du en chans att få ett försprång! Självklart så är detta inte riktigt 100% sant, man kan jobba upp ett försprång även på kvällen, men rent mentalt så kommer du ha ett försprång om du går upp 1 timme tidigare än ”alla andra”. När dina vänner/kollegor/konkurrenter vaknar så har du redan gjort i ordning dig, jobbat lite/roat dig lite och är redo för dagen, det är något som känns jävligt bra!

Om du tycker det verkar jobbigt att gå upp tidigare på morgonen så tycker jag du skall läsa vår sömnguide, den hjälper dig gå upp lite tidigare, utan att förlora någon viktig sömn!

2: Planera!

Är du vuxen så bör du planera din dag och ditt liv. Det betyder inte att du skall schemalägga dina mellanmål och planera din semester 8 år i förväg. Det du skall göra är dock att ha en grundläggande plan för din vardag. Om du har det så kommer du enkelt kunna se vad du kommer behöva göra och hur lång tid det bör ta. Det i sin tur leder till att du enkelt kan prioritera det du ”behöver” göra, vilket leder oss in på nästa punkt.

3: Prioritera

Att lära sig prioritera kan vara bland det svåraste som finns. De flesta av oss lyckas nog aldrig lära oss det till 100%, men man kan alltid bli bättre. Varje dag har de flesta av oss mer vi skulle kunna göra än vi hinner med (förutsatt att du inte har ett händelselöst och passivt liv vill säga), för att få något av värde gjort så är det därför väldigt viktigt att prioritera rätt. Du kommer inte hinna med allt, så välj ut det som är viktigast!

Hur vet man då vad som är viktigast? Det är faktiskt något som är ännu svårare, att veta vad som är viktigast för en. Om du har svårt att veta vad du skall prioritera så kan jag rekommendera vår guide som hjälper dig hitta ditt kall/mål i livet.

4: Sluta multitaska!

Multitasking är både skadligt och tidsödande, tyvärr lever dock de flesta i villfarelsen att multitasking skulle vara något positivt. Det bevisas gång på gång att multitasking är både negativt för produktiviteten och ofta direkt skadligt för dig. Så sluta omedelbart!

Det du skall satsa på är att prioritera rätt sak att fokusera din energi på, och sedan lägga ned din själ i just den uppgiften. Jobba med den tills den är löst och gå sedan in på nästa uppgift. Jobbar du efter den enkla modellen så kommer du få långt mycket mer gjort, och det du gör kommer bli många gånger bättre än om du multitaskar dig igenom dagen.

 Nå?

Vad tror du? kan dessa 4 råd hjälpa dig få mer tid över? Jag är 100% övertygad om att detta funkar, eftersom jag själv följer den här modellen och varje dag påminns om hur mycket mer jag hinner med än 75% av folk i min omgivning. Jag är medveten om att den här artikeln nu låter som ett klassiskt sektmöte, men prova själv, och skriv gärna en kommentar om du märker någon skillnad i vardagen.

Föregående artikeliPhone 6 recension – En jäkligt härlig apparat!
Nästa artikelKampanj för Organdonation använder sig av total idioti!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.