En rejäl skål med frukt och nötter, det får förhoppningsvis igång saker och ting

Det finns massvis med rekommendationer av vad man bör och inte bör äta. Men vad vill du äta? Det är din lust som är viktigast, och här tar vi upp det mest lockande av allt – mat som ökar sexlusten!

1: Jordgubbar

När sommaren närmar sig och vårkänslorna spritter i kroppen, är jordgubbar en av de  första sakerna vi tänker på. Tänk när du hittar det där billigaste ståndet i staden, eller att få gå ut på ett fält och plocka jordgubbarna själv i värmen och sen få åka hem och äta dem med glass eller blandat med annan frukt. Att under slutet av kvällen få avnjuta ett glas champagne med sin älskade, självklart toppat med en jordgubbe. De somriga bären innehåller dessutom ämnen som förbättrar blodcirkulationen och gör att sexlusten spirar i kroppen. Plötsligt känns det kanske inte längre tråkigt när sommaren regnar bort.

2: Avokado

Mångas favorit bland grönsakerna innehåller inte bara naturligt goda fetter, viktiga vitaminer och aminosyror. Avokadon bidrar även den till förbättrad blodcirkulation och ökad sexlust, och går dessutom att variera i otaliga typer av maträtter. Du har klassikern guacamole, men det går också att panera avokadoskivor och steka dem i stekpannan.

mat som ökar sexlusten melon
…Avslappning och lugn är en grundläggande känsla som gör att sexlusten vaknar till, och genast har vi ännu en anledning att älska vattenmelonen

3: Mandlar

En av de mest proteinrika nötter som finns är mandeln, men vad många inte vet är att den även innehåller andra nyttigheter som håller oss på topp i alla lägen. Mandelns näringsrika ämnen får igång sexlusten hos många, och kan dessutom hjälpa till att motverka infertilitet. Det är kanske dags att vi tar en funderare över varför man egentligen lägger den där mandeln i gröten vid jul.

mat som ökar sexlusten nötter
Mandelns näringsrika innehåll gör det ganska tydlig varför man lägger dem i gröten

4: Vattenmelon

Under en stekande het dag finns det väl inget godare än en rejäl tugga vattenmelon. Många tycker om den goda frukten på grund av dess låga innehåll av kalorier, men den innehåller också ämnen som får oss att slappna av och känna oss lugna. Avslappning och lugn är en grundläggande känsla som gör att sexlusten vaknar till, och genast har vi ännu en anledning att älska vattenmelonen.

5: Sesamfrön

Sesamfrön är en rik källa till zink, som är bra både för hälsan och sexlusten. Det går lätt att blanda i både frukostgröten och flingorna, eller så kan man testa något nytt och ha i sesamfrön i en spännande gryta eller någon annan varmrätt. De är lätta att äta, och går att lägga till i det dagliga intaget av nyttigheter så att hälsan, och sexlusten, håller sig på topp hela tiden.

Glöm inte champagnen

Inte för att champagne har någon vetenskapligt dokumenterade effekt på sexlusten, men få saker kan få vardagen att kännas så lyxig som ett glas bubbel. Om du vill vara lite extra noggrann så bör du med fördel välja ett torrt bubbel, dels för att det känns mer lyxigt, men också för att det innehåller färre kalorier, vilket gör dig mindre uppblåst och mätt, två känslor inte precis ökar på sexlusten.

Lite intressant pung-fakta

På tal om sex, visste du att om en man är sexuellt upphetsad allt för länge utan att få utlösning så kan han få en molande smärta i pungen, det kan faktiskt även vara så att pungen blir lite blå-aktig. Detta kallas Blue Balls, och är ett ganska välkänt fenomen.

Sammanfattningsvis om mat som ökar sexlusten

Det finns ingen magisk mat du kan äta för att omedelbart få igång sexlusten. Det är inte riktigt så lust och passion fungerar. I grund och botten så handlar mat som ökar sexlusten om att inte ha brist på vitaminer och mineraler som påverkar dig fysiskt. Du vill ha bra blodcirkulation, mycket energi och vara avslappnad i kropp och sinne, vilket du uppnår om du äter ovanstående livsmedel i lagom mängd.

Föregående artikelDen Manliga Garderobens 5 Mest Ikoniska Klädesplagg
Nästa artikelVårjackor – De 6 Huvudsakliga Stilarna För Välklädda Män
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!