Lev längre, tjäna mer pengar och väx som människa…

När vi var små drömde vi alla om en egen pool i trädgården, charmen, känslan, glädjen, ja en egen pool var liksom höjden av lyx och har personligen varit en livslång dröm, och jag vågar faktiskt påstå att alla vill ha pool.

Nu när jag är vuxen och faktiskt har hus med trädgård så är pooldrömmen närmare än någonsin. Det är tekniskt genomförbart, men fortfarande en liten bit bort, för en pool är inte gratis.

Är man sparsam och effektiv med sin ekonomi så kan de allra flesta som bor i hus köpa en pool, men det är fortfarande en substantiell summa pengar som ska investeras. Och när pengar ska till så behöver man kunna motivera köpet. Och det är precis det det här inlägget handlar om, 3 otippade fördelar med att ha en egen pool. Varför just otippade? Jo för att de kan hjälpa dig och din sambo att rationalisera poolköpet. Och eftersom du kan behöva alla argument du kan få tag på så är jag sjyst nog att ge dig både de tippade och otippade fördelarna!

De tippade fördelarna

Det är inte så svårt att lista ut de uppenbara fördelarna med en pool i trädgården, men för enkelhetens skull listar jag dem här:

  • Värdeökning på huset
  • Lättillgänglig motion i trädgården
  • Fokuspunkt för familjeaktiviteter
  • Ökar värdet på semestrar spenderade hemma
  • Möjlighet till simskola hemma

Uppenbara som sagt. Men låt oss nu går över till de inte så uppenbara, de lite mer roliga fördelarna!

1: Kan förbättra din viljestyrka

Har du tänkt på att en pool kan förbättra din viljestyrka? Och att det i sin tur kan leda till bättre självkontroll, självförtroende och självkänsla, vilket i sin tur kan leda till att du får ett bättre jobb och tjänar mera pengar. Så om man är lite generös så kan man nästan säga att en pool skulle kunna betala för sig själv. Skulle man våga säga att du kanske till och med skulle gå plus i slutändan?

Förklaringen: Vinterbad.

Med en pool i trädgården så kan du enkelt och friktionsfritt börja vinterbada, något som kan kännas helt befängt för många (men vi vet ju att de som känner så troligtvis bara saknar viljestyrkan), men inte för dig kära blivande poolägare, för du kommer kunna träna upp din viljestyrka till oerhört höga nivåer tack vare din pool!

2: Kan öka din livslängd

Med en pool hemma så kan du faktiskt leva längre. Och jag tänker inte på att du ska motionera och hålla dig i form, det förväntar jag mig att du göra varje dag ändå, så en pool skulle inte ge något nytt där. Men vad en pool skulle göra är ge dig möjligheten att arrangera poolpartyn och bjuda in dina vänner och grannar. För som vi etablerade i början så har ju alla drömt om att ha en egen pool, och när du har en så kommer folk vilja komma och hälsa på. Hur leder det till att du lever längre då? Jo, det är väl dokumenterat att sociala relationer är en av de viktigaste aspekterna när det gäller att leva ett långt och lyckligt liv, och mer poolhäng med dina vänner kan leda till bättre och mer frekvent umgänge vilket i sin tur kan leda till ett längre liv. Inte så komplicerat egentligen.

3: Kan göra dig mer öppensining

Att ha ett öppet sinna och vara mottaglig för nya idéer och tankar är kritiskt för din mentala hälsa, särskilt när du blir äldre. Och detta kan en pool hjälpa dig uppnå!

Har du någonsin ätit middag i en pool någon gång? Har du någonsin läst saga för barnen på en luftmadrass en varm sommardag? Har du tagit ett jobbmöte från en pooltrappa? Troligtvis är ditt svar nej på alla tre frågorna, och det betyder att du har möjligheten att uppleva nya saker och vidga dina vyer, allt tack vare din pool!

Poolfabriken har installerat pooler sen 1989

Viktigt att lägga till i hela pooldiskussionen är det faktum att du knappast kommer bygga  din pool själv, det är liksom inte så det funkar. Så var noga med att välja en pålitlig och erfaren leverantör, som t.ex. Poolfabriken som har över 30 års erfarenhet av att bygga och installera pool.

Sammanfattningsvis om fördelar med pool

Sen vi var barn har vi alla velat ha en egen pool i trädgården, det är jag helt övertygad om. Är du vuxen och har hus med trädgård så har du kommit en lång bit på vägen mot allas vår dröm, men du är inte klar än, för en pool kostar en del pengar.

Men med följande ytterst kraftfulla argument bör du enkelt kunna övertala din sambo att en pool är ett rimligt, klokt och sunt köp, den kommer praktiskt taget betala för sig själv!

  1. Den kan förbättra din viljestyrka, så du kan få ett bättre jobb och tjäna mer pengar
  2. Den kan öka din livslängd markant, tack vare stärka sociala relationer
  3. Den kan göra dig mer öppensinig, vilket gynnar dig i alla delar av livet

Förutom ovanstående unika och högst kraftfulla argument så kan en pool så klart också öka värdet på din bostad, öka kvalitén på semestrar spenderade hemma, leda till roligare familjeaktiviteter och ge en estetisk uppgradering av trädgården, men de är så uppenbara argument att vi inte behöver lägga tid där.

Nu behöver du bara samla dina argument, blanda två margaritas och sälja in er nya pool till din sambo!

Föregående artikel10 Saker Du Kan Göra För Att Bli Snyggare – Som Inte Är Kläder
Nästa artikel4 Spel Du Inte Vill Missa 2024!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.