Finns det vissa yrken som är överrepresenterade när det kommer till otrohet?

Ja, även om det kan låta osannolikt så finns det faktiskt ett samband mellan yrke och benägenhet att vara otrogen, åtminstone enligt den ökända otrohetssiten Victoria Milan. Siten, vars syfte är att koppla ihop gifta personer som ute efter lite vänsterprassel med varandra, har gjort en massiv studie av sina medlemmar för att hitta samband mellan otrohet och allt från yrken, ålder och nationalitet. Den del vi kände var mest intressant att ta upp var just fokuset på de mest otrogna yrkena.

Nå, vilka är de 7 mest otrogna yrkena?

Här är topplistan som Victoria Milan kom fram till:

 1. Banktjänstemän
 2. Piloter
 3. Flygvärdinnor
 4. Doktorer
 5. Sjuksköterskor
 6. VD:ar
 7. Sekreterare

Det finns ett flertal intressanta slutsatser man kan dra av detta. En av de första är så klart, vart är alla bartenders? och en annan är: ”Herregud vad klyschigt, sekreterare, VD:ar och Sjuksköterskor?”. Men klyschor och fördomar tenderar ju att komma någonstans ifrån…

Andra ”högrisk-yrken”

mest otrogna yrkena 3

Utanför topplistan, men bra nära att ta sig in, hittar vi dessa 4 högst tippade ”högriskyrken”:

 • Elitidrottare
 • DJs
 • Modeller
 • Musiker

Här på redaktionen hade vi gissat att många av dessa skulle varit med i topp, men ibland har man fel helt enkelt.

Det handlar så klart inte om dina karriärsval

Men om vi är lite seriösa i all denna statistik. Det enda som är universellt sant om otrohet är att det endast har med din karaktär att göra. Det finns inga egentliga utomstående faktorer ”som gills”, och man kan varken skylla på yrke, nationalitet eller ålder, eller något annat för den delen.

Det är din karaktär, och ingenting annat som avgör om du är otrogen eller ej. På tal om det så bör du läsa igenom vår stora guide: ”Hur blir man en gentleman?”, den känns högst aktuell i det här sammanhanget.

Varför säger statistiken som den gör då?

Men om det nu bara handlar om karaktär så kan man inte hjälpa att undra hur det kommer sig att vissa yrken är överrepresenterade. För om det bara är karaktär det beror på så borde ju statistiken sprida sig jämnt över alla olika yrken, eller hur?

Vår gissning (en kvalificerad sådan) är att folk som registrerar sig på den här typen av siter inte är helt ärliga, vare sig i sitt förhållande eller i sin beskrivning av sig själva. Yrkena de anger är alltså inte nödvändigtvis deras egentlige yrke.
Tittar vi på listan så ser vi en hel del så kallade ”coola yrken”; banktjänsteman, pilot, VD, doktor, DJ, musiker, elitidrottare, modell, ja du ser själv vad vi har att jobba med.

Men oavsett falskt angivna yrken eller inte så är det ändå intressant att kolla på den här typen av statistik – för den säger en hel del om människor.

Bli kär igen, eller avsluta eländet

mest otrogna yrkena 2

Ett mer rimligt, och framförallt manligt, sätt att hantera situationen på är att antingen avsluta förhållandet eller göra en rejäl ansträngning för att försöka hitta gnistan i förhållandet igen.

Ett bra första steg i att lista ut vilken av dessa två som passar just ditt förhållande är att läsa våra artiklar:

Sammanfattningsvis

Folk som registrera sig på en site dedikerad för att vara otrogen är troligtvis inte ärliga i vare sig sitt förhållande eller sin profilbeskrivning. Så man får ta statistiken med en nypa salt.

Men oavsett det så är det intressant att se vilken typ av yrke den här typen av människor antingen jobbar med, eller antar att en potentiell partner föredrar att de jobbar med.

Föregående artikelFrench Connection – En Fransk Anknytning Rätt I Glaset
Nästa artikelRugbytröjan – Så Bär Du Den Snyggast, Oavsett Stil!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.