Klassiska saker man inte får missa i Sverige…

Som turist i Sverige finns det en rad populära aktiviteter som du kan njuta av. Några av de mest populära är att besöka Stockholms huvudstad, njuta av landets naturliga skönhet och gå på vandringar och promenader i vildmarken. Dessutom finns det ett antal intressanta historiska platser att besöka, liksom ett pulserande nattliv i vissa städer. Här kommer sex populära tips på saker att göra i Sverige som turist!

Besök Vasamuseet för att se ett bevarat 1600-talsskepp

Vasamuseet är ett måste för alla turister som besöker Sverige. Museet är hem för de bevarade resterna av ett 1600-talsskepp, Vasa. Fartyget byggdes ursprungligen för att segla i den kungliga flottan, men det sjönk på sin jungfruresa 1628. Fartyget togs upp ur havet 1961 och har visats på museet sedan 1990.

Vasamuseet är ett av de populäraste turistmålen i Sverige. Besökare kan se själva skeppet, samt utställningar om dess konstruktion och historia. Det finns också en biograf där besökarna kan se en kort film om Vasafartyget.

Museet är öppet varje dag från 10.00 till 18.00 och det är gratis för barn under 18 år. Det finns också en presentbutik och restaurang på plats.

Ta en båttur i Stockholm för att se staden från vattnet

stockholm öar

Stockholm är en av de vackraste städerna i världen, och vad är bättre sätt att se den än från vattnet? Det finns ett antal båtturer tillgängliga, från korta kryssningar till dagslånga äventyr. Du kan välja att åka på en rundtur med en guide, eller helt enkelt utforska på egen hand.

Staden är byggd på 14 öar, så det finns mycket att se. Höjdpunkter inkluderar Kungliga slottet, gamla stan (Gamla Stan) och den ikoniska Stockholmsbron. Det finns också gott om parker och grönområden, liksom museer och andra attraktioner.

En båttur är ett bra sätt att få ett annat perspektiv på Stockholm, och det är ett perfekt sätt att njuta av en solig dag eller sommarkväll. Ett tips är att säkerställa boende innan man reser hit, exempelvis via: Hotell Stockholm

Vandra genom Gamla Stan, den gamla staden, och beundra arkitekturen

gamla stan stockholm

Gamla Stan, den gamla staden i Stockholm, är ett måste för alla turister. Arkitekturen är fantastisk, och det är ett bra ställe att vandra runt och beundra byggnaderna. Det finns också några museer och andra attraktioner i Gamla Stan, så det är värt att spendera lite tid där.

Vandra i de pittoreska skogarna nära Uppsala

skog uppsala

Det finns gott om vandringar att ta i skogarna nära Uppsala. Landskapet är pittoreskt och det finns gott om stigar för alla nivåer av vandrare. En populär vandring är att klättra till toppen av Fyrisåsen. Vandringen tar cirka 2-3 timmar och erbjuder fantastisk utsikt över den omgivande landsbygden. För en lugnare vandring, ta leden runt Måsnaren. Leden är cirka 5 kilometer lång och tar cirka 2 timmar att gå. Den slingrar sig genom skog och ängar, och det finns flera ställen där du kan stanna för ett dopp eller en picknicklunch.

Smaka på traditionell svensk mat som köttbullar och lingonsylt

Sverige är mest känt för sin traditionella mat, som innehåller köttbullar och lingonsylt. Köttbullar är gjorda på nötkött eller fläsk och serveras med kokt potatis, sås och lingonsås. Lingon är ett syrligt rött bär som är populärt i Skandinavien. Sylt görs av bären genom att koka ner dem med socker tills de bildar en tjock sirap. Den kan ätas på rostat bröd, pannkakor, våfflor eller användas som fyllning i bakverk. Andra populära svenska rätter inkluderar laxpaj, sillsallad och räkmacka.

Njut av en sommardag vid någon av Sveriges många stränder eller sjöar

Sverige är en fantastisk plats att besöka på sommaren. Det finns många vackra stränder och sjöar där du kan njuta av en sommardag. Några av de mest populära aktiviteterna inkluderar simning, solbad, fiske och vandring. Landskapet är fantastiskt, och lokalbefolkningen är vänliga och välkomnande. Om du letar efter en rolig och avkopplande semester i sommar, se till att besöka Sverige!

Föregående artikelJeansskjorta Till Kavaj, Går Det? Så Bär Du Jeansskjortan Snyggast!
Nästa artikelVilken Arm Har Man Klockan På? – Det Logiska Svaret
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.