Grannen i väst har så mycket mer än bara lusekoftor och skidåkning att bjuda på…

Att inte ha besökt Norge som Svensk är nästan pinsamt. Det är nära, det är annorlunda och det är oerhört vackert. Vad mer begär man egentligen? Ändå har förvånansvärt få Svenskar faktiskt varit i Norge. Det kan kanske bero på att man tror att man kan Norge, trots att man inte varit där. För vissa kan det kännas som att Norge är typ som hemma fast med lite bättre skidåkare. Men Norge har massvis av spännande saker att bjuda på.

För att få upp Svenskarnas intresse för det här fenomenalt coola landet så har vi satt ihop den här listan med 4 annorlunda saker att göra i Norge!

1: Kungskrabbssafari vid Ryska gränsen

fiska kungskrabba i norge

Man glömmer det lätt, men Norge gränsar faktiskt till Ryssland i nordöst. Här uppe är naturen orörd och vi hittar ännu en högst otippad och ovanlig attraktion, nämligen kungskrabbssafari.

Ta bara flyget från Oslo till Kirkenes, väl här uppe går det att boka in sig på fiske av kungskrabba, ett obehagligt och samtidigt magnifikt skaldjur i enorm skala!

Kungskrabbssafari innebär inte bara att du får se de enorma krabborna, nej bokar du en ordentlig tur så får du vara med när de fiskas upp och självklart även äta dem under en festmåltid i magisk miljö. Missa inte detta om du gillar naturupplevelser och mat.

2: Festa ordentligt

Oslo aker brygge

Man kan lätt tro att Norge bara är vandring, fjällstugor och brunost, men Oslo har faktiskt ett riktigt härligt nattliv. Har du sett tv-serien Exit så vet du att Norrmän kan festa!

I Oslo har du det anrika feststråket på Aker Brygge, där festas det natten lång. Men vill du betta lite pengar vid pokerborden eller på rouletten i sann James Bond-anda, ja då blir det svårt, för det finns faktiskt inga landbaserade casinon i Norge.

3: Båtluffa

sognefjord båtluffa

Kust finns det gott om i Norge, men det känns ändå inte som att båtluffa är något man förknippar Norge med. Men norr om Sognefjorden finns en mängd små samhällen alla ihopkopplade med färjetrafik. Så utan att behöva köpa en enorm ryggsäck och leva på nudlar några dagar så kan du alltså uppleva äkta båtluffande i en storslagen och vacker miljö.

4: Paddla kajak i en fjord

paddla kajak i en fjord

Fjordar är troligtvis det första man tänker på när någon säger Norge, så det kanske inte är så otippat. Men de allra flesta ser nog sig själva betrakta en fjord från ovan eller ifrån ett fartyg, inte från vattenytan, graciöst glidande på vattnet som om man vore ett med naturen.

Ska du till Norge så får du inte missa detta. Hyr en kajak och paddla runt bland de mäktiga fjordarna!

Sammanfattningsvis

Här är 4 annorlunda saker att göra i Norge, Saker du absolut inte får missa om du har vägarna förbi vår granne i väst.

  1. Paddla kajak i en fjord
  2. Festa loss i Oslo (det är bättre än man tror)
  3. Båtluffa på västkusten
  4. Åk på kungskrabbssafari vid Ryska gränsen

Där har du det, allt som behövs för en magnifik resa till Norge!

Föregående artikelDe Bästa Gamingstolarna: Vi Jämför Piranha, Razer & Zen Office
Nästa artikelGillar Du En Bra Köttbit? Missa Inte Dessa 5 Kända Köttrestauranger!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.