Funkar det att dressa upp jeansskjortan???

Jeansskjortan är ett fantastiskt plagg, den är ett av de mest mångsidiga plaggen och samtidigt jäkligt bekväm, vad mer kan man önska?

Men hur mångsidig är den? kan man bära jeansskjorta till kavaj, eller blir det ”fel”?

Jeansskjorta till kavaj

En rätt vanlig fråga när det kommer till jeansskjortor är: ”Kan jag ha jeansskjortan om jag skall vara dressad?”, Självklart! Men det beror, precis som alltid, på om du kan bära upp skjortan eller inte. Stil är inte en fråga om hur dyra kläder du har, utan om du kan bära upp dina kläder eller inte.

Som nämnt innan så är jeansskjortan att fantastiskt mångsidigt plagg, du kan ha den i så gott som alla sammanhang (utom de propra så klart) och lätt dressa upp- eller ned den genom att välja sneakers istället för skinnskor, chinos istället för jeans eller en kavaj som extra dressing (pun intended).

Jeansskjorta till kavaj är faktiskt ett riktigt snyggt kombo, speciellt om du färgmatchar snyggt och slänger in en bröstnäsduk som kompletterar skjortan bra.

jeansskjorta till kavaj
Jeansskjortan är ett väldigt mångsidigt plagg, så länge man bär upp den på rätt sätt

Mörk eller ljus Jeansskjorta?

Vilken färg bör du välja på jeansskjortan? En mörkblå eller en ljusblå? Det finns inget rätt svar här utan det handlar som alltid om vilka färger och nyanser du passar i. Följ inte en trend om den inte passar dig, är du blek i hyn och har rött hår så skall du inte springa runt i chocklila kläder, oavsett om det är extremt trendigt eller ej.
För att ta reda på vilka färger som passar dig och så gör du vår enkla färganalys.

Om du känner dig osäker över hur du bäst kombinerar jeansskjortan med andra kläder så tycker jag du skall passa på att läsa vår guide om att Färgmatcha kläder.

jeansskjorta-herr
Mörk eller ljus jeansskjorta? Det beror helt på vilka färger du passar i

Bär Jeansskjortan på rätt sätt

Ett plagg är ingenting om det inte kombineras rätt. Jeansskjortan är inget undantag, snarare tvärtom. Eftersom jeansskjortan är ett så väldigt flexibelt plagg så gäller det att kombinera den med rätt accessoarer och plagg för att få till den outfit du är ute efter. Det kan lätt bli skevt om du förväntar dig vara dressad bara för att du slänger på dig en jeansskjorta (med fokus på skjorta här) men kombinerar den med sneakers, slappa chinos och en keps. Resultatet blir knappast dressat.
Matcha alltid jeansskjortan med accessoarer som passar i färg men som också höjer upp stilen du är ute efter.

4 Snabba stiltips när du bär jeansskjorta

  1. Bär du jeansskjorta och är ute efter en dressad outfit så bör du ha en proper klocka och mer diskreta accessoarer i övrigt
  2. Vill du se avslappnad ut så kan du istället kombinera den med en mer lekfull klocka och ett halsband
  3. Jeansskjortan är ett plagg som mår otroligt bra av att sitta rätt. En allt för slapp jeansskjorta är en styggelse, medan en som likt bilden nedan sitter lite tightare är ett av de bättre plaggen en man kan äga
  4. Tänk på din hudfärg, dina ögon och din hårfärg när du väljer ljus eller mörk jeansskjorta, gör vår gratis färganalys för att se vad som passar dig bäst
Jeansskjorta herr 2014
Matcha jeansskjortan med accessoarer som passar den stil du är ute efter.

Ute efter jeansskjortor eller kavajer?

Kolla då in Arket, de har ett brett utbud av herrkläder i modern och klassisk stil.

Sammanfattningsvis

Jeansskjorta till kavaj funkar så klart alldeles utmärkt. Men som alltid så är det viktigt att tänka på färgmatchningen och vilka material du tänker blanda.

Föregående artikelDubbelknäppt Kavaj – Allt Om Hur Du Bär Detta Magnifika Plagg!
Nästa artikelPopulära Saker Att Göra I Sverige Som Turist
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.