Vårens herrmode, enkelt och summerat…

Solen tittar fram och sommaren känns inte allt för avlägsen längre. Det är helt enkelt dags för vår. Så låt oss dyka ned i vårens trender inom herrmode! Här är vår take på herrmode vår 2017!

Vårens färger

Vårens stora färger är ljusblått och pastellfärger i allmänhet. Du kommer dock inte se majoriteten springa runt i ljusblå skjortor och kavajer. Nej, marinblå, svart och grå kommer som vanligt att dominera det svenska modet, men ljusblått och diverse pastellfärger är det som kommer sticka ut och vara populärt som accentfärger under våren, och troligtvis i sommar också.

Här nedanför hittar du vårt klassiska färghjul, vilket gör det enkelt att färgmatcha. Om du behöver detaljerade råd kring färgmatchning så är det bara att kolla in vår guide: ”Hur färgmatchar man kläder?”.

färgkombinationer kläder färgmatcha

Dressat vårmode 2017

Föredrar du kostymer, välputsade skinnskor och bröstnäsdukar? Då är det troligtvis det dressade herrmodet som intresserar dig mest. Den här våren är mockajacken ett definitivt köp och kostymerna korta i benen och väldigt smala. Utöver det så är modet ganska oförändrat från förra året, blommigt är inne och regnrockar är det stiligaste sättet att hålla sig torr.

Här är de 4 mest betydelsefulla trenderna när det gäller dressat herrmode våren 2017.

1: Kostymmodet

Smala kostymer med något kortare ben än traditionella kostymer är det som är inne i vår. Precis som tidigare 2-3 år så är det även viktigt med lugna och små axelvaddar, om det ska va några över huvud taget.

När det gäller färger så kommer vi se en hel del marinblå och beige. Marinblå är ingen ny färg för vår- och sommarkostymer, men beige har inte varit inne på ett bra tag nu.

vårmode 2017 herr kostymmode

2: Mockajackan

Tänk bomberjackan fast i mocka. Den typen av jacka blir vårens huvudplagg för alla män, oavsett stil egentligen, eftersom den funkar perfekt till allt från skjorta och chinos till t-shirt och jeans.

vårmode 2017 herr mockajacka

3: Regnrockar

Varmare väder innebär regn i stället för snö, och när det regnar så behöver man hålla sig torr. Det gör du bäst i en riktigt snygg regnrock. Ett paraply i all ära, men regnrocken är det stiligare alternativet.

Kolla gärna in vår artikel: ”Regnrock Stockholm – Stutterheims flaggskepp”, där kan du få lite inspiration från det Svenska märket Stutterheims högkvalitativa regnrockar.

4: Blommigt

Det mönstrade modet fortsätter även i vår. Vi kommer se en hel del blommiga skjortor och kavajer. När du använder mönstrade plagg, oavsett bröstnäsdukar eller skjortor så är det viktigt att jobba med rätt kombinationer av mönster och färger. Kolla in vår guide: ”6 Sätt att matcha slipsen snyggt, riktigt snyggt!”, där hittar du lite detaljerade tips på hur du bör tänka när det gäller mönster.

vårmode 2017 herr blommigt

Smart casual vårmode 2017

Föredrar du t-shirt och kavaj framför tredelad kostym? Då är smart casual din stil. Den här våren hittar vi några nya bubblare. Sneakers är fortfarande sko-typen som gäller, men vita sneakers får göra plats för de svarta, och när det kommer till byxor så gör de olivgröna byxorna entré.

Här är de 6 mest betydelsefulla trenderna när det gäller smart casual herrmode våren 2017.

1: Svarta sneakers med vita sulor

Efter 4 år av total vita-sneakers-dominans så är det dags för de svarta att ta plats på tronen. Men inte vilka svarta som helst, utan i kombination med en vit sula. De är enkla att matcha med allt annat, så det är bara att köra på och inkorporera dem i dina dagliga outfits.

herrmode vår 2017 sneakers skor 2: Mocka

Som nämnt under dressat herrmode så är mockajackan det här årets bomberjacka. Du vill ha en modell utan krage och som liknar bomberjackan i formen, men i mocka så klart. För tydlighetens skull upprepar vi det igen, mockajackan är vårens paradplagg!

3: Regnrockar

Som nämnt ovan så är det inne att vara förberedd. Den perfekta vårjackan en regnig dag är en regnrock.

vårmode 2017 herr regnrock

4: Olivgröna byxor

Även om jeans är det officiella plagget för underkroppen i Norden så är det inget fel i att prova något annat då och då (läs, sluta ha jeans hela tiden, förnya dig!). Chinos känns så klart som de naturliga valet om du inte känner för jeans, och i år är det inte bara beigea och marinblå chinos som gäller, utan gröna, gärna av en ljusare nyans.

Dessa funkar perfekt till en vit skjorta, eller en t-shirt och en brun mockajacka. Perfekt matchat med resten av årets trender.

vårmode 2017 herr gröna byxor stil

5: Ljusa jeans

På tal om jeans så är det en ljusare nyans som gäller i år. Men det kommer inte räcka med att plocka fram ett par från 2004, för du vill definitivt inte ha ett par med utsvängda ben eller allt för lös passform. Ljusa jeans med den klassiska smala passformen vi burit de senaste åren.

6: Blommigt

Oavsett om du gillar att bära skjortan ihop med en full kostym eller bara bara till ett par jeans så är blommigt det stora modet när det gäller skjortor, kavajer och accessoarer. Det här är så klart ett rätt knepigt mönster att bära upp. Så enklast är så klart att satsa på blommiga accessoarer istället för huvudplagg.

Sportigt / Avslappnat vårmode 2017

Föredrar du hoodies, jeans och t-shirt framför kavajer, skjortor och skinnskor? Då är den här listan med vårens trender för dig! Här är de 6 mest betydelsefulla trenderna när det gäller sportigt/avslappnat herrmode våren 2017.

1: Kamouflage

Trenden med kamouflagemönster går i väldigt snabba cykler. Vissa saker är trendiga en gång varje decennium, men kamouflage har en tendens att komma tillbaka var 3 år ungefär. Nu är det i alla fall inne igen. Vill du förnya dig och hänga undan bomberjackan från förra året så är kamouflagejackan ett bra alternativ.

herrmode vår 2017 casual avslappnat

2: Jeansjackor

Gillar du inte kamouflage men är också sugen på att hänga undan bomberjackan? Då är det jeansjackan som gäller. I vår kommer det vimla av dem på uteserveringarna så snart solen tittar fram.

herrmode vår 2017 jeansjacka

3: Regnrockar

Skippa paraplyet när det börjar regna, en regnrock passar till allt och är betydligt mycket snyggare än ett tråkigt gammalt paraply!

4: Färgglada sneakers

Om du inte känner för att köra mainstream-racet i svarta sneakers med vita sulor, ja då går det lika bra med en färgglad variant istället. Multipla färger på en sko eller enfärgade skor i en härligt lysande färg spelar ingen roll, det är färgglatt som gäller.

vårmode 2017 herr sneakers farg

 4: Olivgröna byxor

Som nämnt ovan under ”smart casual vårmode” så är de ljust gröna, eller olivgröna byxorna högst inne i år. Det är helt enkelt dags att variera jeansen med något nytt, härligt va? De olivgröna byxorna passar perfekt till en vit t-shirt, eller en marinblå långärmad tröja.

5: Svarta sneakers med vita sulor

I år får din vita sneakers vila lite, för svart ersätter vitt, förutom sulan då förstås (eller om du föredrar färgglada sneakers, som nämnt ovan). Den här typen av sko passar lika bra till diverse färger och material som vita sneakers, så matchningsmässigt blir våren lika smidig som vanligt.

herrmode vår 2017 svarta sneakers vit sula

6: Ljusa jeans

Det var några år sedan sist, men nu är det dags för ljusa jeans igen. Åtminstone om du inte är intresserad av att dressa upp dig ordentligt. Kör du avslappnat, eller smart casual så är det ljusa jeans som gäller. Kombinera dem gärna med en vit button-down-skjorta och ett par svarta sneakers med vita sulor för komplett 2017-look.

vårmode 2017 herr ljusa jeans

Ny fräsch vårgarderob!

Är du ute efter nya kläder att fylla på garderoben med? Kolla då in vår Webbshop, eller några av våra utvalda favoriter här nedanför

Sammanfattningsvis

Här är en kort sammanfattning av vårmode 2017 herr, enligt oss. 3 Nyckelpunkter per stil.

Dressat vårmode 2017

  1. Smala kostymer med minimala axelvaddar
  2. Blommigt
  3. Mockajackan!

Smart casual vårmode 2017

  1. Mockajackan!
  2. Olivgröna byxor
  3. Blommigt

Sportigt / Avslappnat vårmode 2017

  1. Camoflauge
  2. Ljusa jeans
  3. Svarta sneakers med vita sulor

Där har du det, vårens herrmode sammanfattat och uppstaplat. Men frågan är om du har några tips? Vilket är ditt paradplagg i vår? Lämna gärna en kommentar nedanför och dela med dig.

Föregående artikelJureskog Knåpar Ihop En Voodooburgare – *Reklam*
Nästa artikelVarför Ser Man Bättre Ut I Spegeln Än På Foto?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.