Armbandet kan många gånger vara minst lika vackert som uret…

Om du är intresserad av klockor, speciellt lite lyxigare varianter, så kanske du även har funderat över hur de där förträffliga läderarmbanden görs. Är de handgjorda? och hur gör man dem i såna fall?

De flesta är så klart inte handgjorda, utan görs på någon fabrik i Kina, delvis för hand men mestadels med maskin.
Men det finns så klart riktiga premiumarmband, handgjorda från scratch så att säga. Ett bra exempel på dessa är det Tyska företaget Dangerous9straps som har sin lilla verkstad i München, där de lugnt och metodiskt skapar unika klockarmband i läder.

Här nedanför är en nästan meditativ video där du får följa med i hela processen, från läderbit till ett färdig armband. Ett imponerande hantverk.

Hur Gör Man Klockarmband? – Dangerous9straps visar

I videon ser vi John Glance skapa ett handgjort klockarmband i mörkt läder.

Glöm heller inte att hålla din klocka ren

För att bevara livslängden, och så klart för att den ska se fräsch ut, så är det viktigt att hålla din klocka ren. Kolla in våra guide: ”Rengöra klocka – Så håller du din klocka ren och fräsch”. Där hittar du allt du behöver veta om hur du tar hand om din klocka.

Föregående artikelEgen Vätskeersättning – Svårare Än Så Här Är Det Inte!
Nästa artikelVarför Får Man Rött Skägg Trots Att Man Har Mörkt Hår?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.