Rökiga Hamburgare – Blir det bättre än så här?!

2178
Rökiga Hamburgare
Rökiga Hamburgare

Gratis Nyhetsbrev!

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du det bästa från veckan som gått, rätt i din inkorg varje fredag!

Det är inte bara whisky som blir bättre med en härligt rökig smak!

Ett par riktigt rökiga hamburgare förgyller utan tvekan även den kyligaste sommarkväll! Här är ett enkelt men supergott recept på rökiga hamburgare för 4 personer. Du kan enkelt kontrollera hur rökiga du vill ha dem tack vare den smått misstänksamma liquid smoken, men vad gör man inte för att få till lite skön skräpmat?

Recept på rökiga hamburgare för 4 personer

Du behöver:

Hamburgaren

  • 800g Högrevsfärs eller Nötfärs med låg fetthalt
  • 1 Flaska Sweet Baby Rays barbecuesås
  • Liquid smoke (finns på större mataffärer)
  • Sallad (isberg eller en mixsallad)
  • 1 Tomat
  • 1 Gul lök
  • 2 Paket bacon
  • 1 Burk hela saltgurkor
  • Salt
  • Svartpeppar

Dressingen

  • 1 dl Cremés fraiche
  • 1dl Majonäs
  • 2 Matskedar bostongurka
  • 1.5 Matsked chilisås (felix eller dyl.)
  • Salt
  • Svartpeppar

Vitlökssåsen (frivillig)

  • 2dl Gräddfil
  • 1 Matsked majonäs
  • 2 Vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
Rökiga hamburgare
Härligt saftiga hamburgare steks mot perfektion

Så här gör du:

Hamburgarna

  1. Häll i 2.5dl Barbecuesås i färsen
  2. Häll i en skvätt liquid smoke, ta lite i taget så det inte blir för kraftig röksmak
  3. Salta och peppra färsen
  4. Blanda ihop allt ordentligt och forma 4 hamburgare på 200g styck
  5. Skiva tomat och lök
  6. Skär gurkorna i tjocka stavar
  7. Stek bacon
  8. Stek/grilla hamburgarna efter behag. Om du steker hamburgarna så kommer det bli väldigt slabbigt, barbecuesåsen kommer rinna ut något så det är viktigt att inte ha för mycket kött i stekpannan på en gång, då riskerar hamburgarna att bli kokta
  9. Smeta på dressing på locket och ”klistra fast” salladen
  10. Lägg på lök och tomat på locket
  11. Lägg hamburgaren på botten
  12. Lägg på bacon och vitlökssås på köttet
  13. piffa till hamburgaren med de skurna gurkstavarna och slå ihop den
  14. Njut av en härligt rökig hamburgare!

Dressingen

  1. Blanda alla ingredienserna i en skål och rör om ordentligt

Vitlökssåsen

  1. Blanda gräddfil och majonäs
  2. Pressa ned vitlöken
  3. Salta och peppra
  4. Rör om ordentligt

Lycka till, och glöm inte att ha en bra öl (alkoholfri eller what ever) att skölja ned dina rökiga hamburgare med!