”Inte ikväll, jag har ont i huvudet”, är den meningen exklusiv för kvinnor?

Hur är det egentligen när det gäller mäns sexlust, vad är längden på en helt vanlig penis och har alla sex varje dag?
Här är svaret på 12 vanliga myter om sex, 3 av dem har vi valt att skriva lite mer om, de resterande 9 hittar du i infographicen längre ned.

1: Män är alltid sugna på sex

En gammal klassisk myt är att män alltid skulle vara sugna på att ligga. Troligtvis så grundas den kanske på tonåringars fascination för sex när de når puberteten, och sen sitter den bilden av män helt enkelt i resten av livet. Men självklart är inte inte så att män alltid är redo att ha sex. Precis samma ”regler” gäller för män som för kvinnor när det handlar om att bli upphetsad och sugen på sex. Det är faktiskt så att män som lever med tron om att de alltid måste vara sugna på sex är överrepresenterade när det gäller erektionsproblem. Så, män, oroa er inte, och tjejer, pressa inte era män.

2: Hur länge varar sexet?

En vanligt förekommande uppfattning (och tillika oro) hos män är att ”alla andras sex varar mycket längre”. Självklart stämmer inte heller detta. Snittlängden på ett samlag är mellan 6-8 minuter. Självklart så kan man få fram väldigt olika siffror beroende på när man börjar mäta, är det vid första fysiska kontakten (kramar/kyssar) eller är det vid penetration? Mäter man från penetration så är som sagt snitttiden 6-8 minuter. Så om du inte vet med dig att du kan ha problem med för tidig utlösning så behöver du troligtvis inte oroa dig.

3: Tjejen måste alltid komma för att bli nöjd

Att kvinnor måste få orgasm för att inte sitta och sucka av frustration på sängkanten är också en myt. Självklart så blir det ett klimax för dem, vilket kanske är optimalt. Men det är faktiskt så att 85% av kvinnor som har svårt att få orgasm, eller sällan får det, ändå svarar att de är nöjda med sitt sexliv. Majoriteten av kvinnorna i studien (infographic nedan) säger att de får störst njutning när de känner att de känner en emotionell koppling med sin partner.

12 Myter om Sex

Den här infographicen svarar på 12 myter om sex. Den baseras på en Studie som gjorts av Institute for the study of urological diseases (ISUD).

Myter om sex
12 Myter om sex
Föregående artikelBadbyxor 2014 – Plaska runt med lite klass
Nästa artikelRökiga Hamburgare – Blir det bättre än så här?!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.