När det är dags att komma igång, då är det dags för Hot Shot!!!

Hot Shot är en shot på kaffe, Galliano och grädde. Den dricks med fördel efter en middag, när det är dags att ”komma igång”.

Hot Shot uppfanns av Bosse Bergström år 1987 när han deltog i en tävling i kaffedrinkar. Från början innehöll den Anisette istället för Galliano, men med tiden byttes Anisetten ut mot den mjuka, vaniljsmakande Gallianon.

Vad innehåller Hot Shots?

  • 2 cl Galliano
  • 2 cl bryggkaffe (nybryggt, den ska drickas varm)
  • Mellanhårt vispad grädde
  • Serveras i shotsglas

Hur gör man Hot Shots?

  1. Häll i Galliano i botten av glaset
  2. Häll försiktigt i kaffe, så att de två vätskorna skiktar sig
  3. Toppa med grädde som du försiktigt lägger i med en sked, så att den inte blandar sig helt med spriten och kaffet

Sugen på mer drinkar?

Gillar du kombinationen kaffe och sprit så bör du kolla in alla våra andra kaffedrinkar. Är det likör, som Galliano du gillar, ja då bör du kolla närmare på alla våra drinkar med likör!

Föregående artikelThe Bishop – Rödvin Och Rom I En Kraftig Mix
Nästa artikelDemeter’s Day – En Fusion Av Grekisk Brandy Och Apelsin
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!