En anrik blandning av rödvin och rom…

The Bishop är faktiskt en anrik vincocktail som först dök upp i 1935 års upplaga av ”The Old Waldorf-Astoria Bar Book”. Drinken görs på rödvin och rom som bas, så på sätt och vis kan man säga att det är en förenklad variant av Sangria.

Den är enkel att blanda och beroende på om du väljer mörk eller ljus rom så passar den vid olika tillfällen. En Bishop på mörk rom gör sig bäst under det kalla halvåret. Extra bra är den runt jul då apelsin, rödvin och rom är en förvånansvärt julig kombination. Väljer du ljus rom, ja då blir drinken lättare och passar alldeles utmärkt vid grillfester, vid poolen eller var som helst i solen.

Vad innehåller The Bishop?

  • 3 cl Rom (mörk eller ljus är upp till dig och dina preferenser)
  • 8 cl Rödvin
  • 1 tsk Sockerlag
  • Juice från 1/2 lime
  • Apelsinklyfta för garnering
  • Isbitar

Hur gör man The Bishop?

  1. Häll alla ingredienser i en shaker och skaka noga
  2. Sila upp drinken i ett vinglas eller cocktailglas
  3. Garnera glaset med en apelsinklyfta

Sugen på mer drinkar?

Gillar du vin som bas i dina drinkar? Perfekt, då är det bara att kolla in alla våra andra vindrinkar! Är du förtjust i rom så har vi självklart även samlat alla våra drinkar med rom på ett och samma ställe.

Intresserad av det här med drinkar och kalorier?

Kolla då in våra stora guide: ”Kalorier i öl, vin och vodka!”, där hittar du allt om kaloriinnehåll både öl och vin, samt klassiska drinkar som Gin och tonic och Cosmopolitan.

Föregående artikelArizona Sunrise – Mexikansk Soluppgång Med En Amerikansk Twist
Nästa artikelHot Shot – En Shot Med Både Sprit Och Kaffe! YES!
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!