Skåla i både vodka och kaffe…

Espresso Martini är lite av en hybrid-drink. Det är en kaffedrink med syftet att ge dig en skön skjuts, av alkoholen och kaffet i kombination. Men den serveras i ett stilfullt martiniglas. Det blir liksom en mix av fest-drink och stilfull smutt-drink.

Lite kul kuriosa är att Espresso Martini faktiskt inte är en ”riktig martini”, den innehåller vodka, precis som en Vodka Martini, och den serveras i ett martiniglas, som både Vodka- och Dry Martini, men den innehåller inte Vermouth. Istället är det en blandning av Vodka, kaffe och kaffe-likör.

Drinken är extremt populär över hela världen. Är du på krogen och ska dra in en runda, men är osäker på vad du ska beställa, då är en Espresso Martini ofta ett rätt säkert val.

Vad innehåller en Espresso Martini?

  • 5 cl Vodka
  • 1 cl Kahlua
  • En skvätt sockerlag
  • En enkel espresso
  • Is
  • Kaffebönor att garnera med (inte viktigt, bara kul)
  • Serveras i ett martiniglas

Hur gör man en Espresso Martini?

  1. Häll alla ingredienser i en shaker och skaka ordentligt
  2. Sila upp drinken i ett martiniglas
  3. Garnera med några kaffebönor på toppen av drinken

Sugen på mer drinkar?

Gillar du kombinationen kaffe och sprit så bör du kolla in alla våra andra kaffedrinkar. Är du svag för Vermouth så har vi så klart även samlat alla våra drinkar med vermouth på ett smidigt sätt. Är likör din favorit? Perfekt, kolla då in alla våra drinkar med likör, där hittar du garanterat något du gillar!

Intresserad av det här med drinkar och kalorier?

Kolla då in våra stora guide: ”Kalorier i öl, vin och vodka!”, där hittar du allt om kaloriinnehåll både öl och vin, samt klassiska drinkar som Gin och tonic och Cosmopolitan.

Föregående artikelSätt Att Tjäna Pengar På E-sport
Nästa artikel4 Yrken Med Riktigt Coola Arbetskläder
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!