Arbetskläder är inte bara trasiga jackor och baseballkepsar…

Det är många yrken som bär uniform eller särskilda arbetskläder av något slag. De flesta är tyvärr rätt alldagliga, men det finns några som är riktigt coola. Så för att sätta lite positiv spinn på vardagen har vi i den här artikeln samlat 4 yrken som faktiskt har rätt snygga / coola arbetskläder.

1: Fransk kravallpolis

fransk kravallpolis

Kravallpoliser är sällan involverade i särskilt positiva sammanhang, men coola arbetskläder har de i alla fall, speciellt de Franska kravallpoliserna. Deras utrustning ser ut som något hämtat från ett futuristiskt shoot 'em up-spel. På benen, axlarna och armarna har de tjock rustning i kolfiber och deras hjälmar är en sån där perfekt mix av old school och modern stil. Riktigt coola helt enkelt.

2: Grovarbetare

coola arbetskläder grovarbetare

När du klickade in på den här artikeln så tänkte du nog inte att grovarbetare skulle finnas med på listan. Men det är något särskilt med hantverkare och grovarbetare. Först och främst vill jag bara förtydliga att det handlar om grovarbetare som klär sig i snygga arbetskläder, inte de som har för stora blåställ fulla med färgfläckar och en äcklig jacka från 80-talet. Nej vi snackar om hantverkare i moderna arbetskläder. De slitstarka materialen som samtidigt är funktionella och bekväma ger en grov och cool look. Det blir dessutom bara bättre tack vare de många verktygen och redskapen de fyller sina byxfickor med. Få yrken ser så ”ruggedly cool” ut som grovarbetare.

3: Piloter

pilot uniform aviator

Vad vore en sån här lista utan piloterna? En krispig vit skjorta, slips och de ikoniska aviator-glasögonen. Hur kan man inte se cool ut i en sån outfit? Adderar man sedan pilot-hatten? Ja då närmar man sig topplistan över coola arbetskläder!

4: Kanadensisk ridande polis

kanadensisk polis coola arbetskläder

Precis som piloterna så är ingen lista av det här slaget komplett utan att de Kanadensiska ridande poliserna. De unika hattarna, grova handskarna och den energiska röda färgen på kläderna gör denna uniform en av de mest minnesvärda i världen, och självklart också en av de absolut snyggaste. Visste du förresten att de i folkmun kallas ”Mounties”? Kanske kan den kunskapen göra skillnaden mellan seger och förlust i nästa TP-match.

Vilka arbetskläder tycker du är coolast?

Vilken av dessa fyra yrkesgrupper tycker du har coolast arbetskläder?

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis

Poliser, piloter och grovarbetare, alla tre har de riktigt coola arbetskläder, så olika de bara kan bli, men ändå coola alla tre.

Polisuniformer har alltid strävat efter att sända ut tydliga signaler av auktoritet så det är inte så konstigt att de är med på den här typen av lista. Piloternas uniform har samma syfte, att signalera till passagerarna att de har koll. Grovarbetare däremot, de är med på listan för att få saker är så ”ruggedly cool” som en grovarbetare i väl utvalda arbetskläder (t.ex. från engelbert strauss), gärna med lite verktyg i bältet och ett par tjocka handskar.

Det finns så klart massvis av snygga uniformera världen över som inte är med på den här listan, t.ex. den Thailändska trafikpolisens uniform. Hittar du några tidlösa favoriter så är det bara att maila in så kompletterar vi gärna den här listan.

Föregående artikelEspresso Martini – En Populär Klassiker Med En Skön Kick
Nästa artikelInställda Flyg På Grund Av Corona-viruset – 3 Saker Att Göra
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.