Hur använder du din smartphone? Sitter du möjligtvis och läser det här fast du är mitt i ett möte?

Smartphones, Tablets och Phablets har tagit hela världen med storm, men de är samtidigt en stor orsak till friktion, speciellt i förhållanden och mellan föräldrar och barn.

Här nedan är en infographic på ämnet ”smartphone-etikett”, den baseras på en undersökning på hur vi egentligen använder våra telefoner, och vad vi tycker är ok.

Som det står i infographicen så saknas det idag normer för hur vi använder våra smartphones. Det är så pass nytt, och så pass vida använt att man sällan stöter på någon som man behöver förklara sig för, om någon tar fram sin telefon så gör alla andra bara likadant. Det saknas en social inacceptans för om någon sitter med sin telefon i  t.ex. ett möte, vilket gör att det per automatik känns ok. De sociala signalerna är en starkt påverkande kraft, som föder normer.

telefon-etikett
Vad tycker du? Är det OK att tweeta, uppdatera sin status eller kolla sin Instagram i så gott som alla lägen?
Föregående artikelVilken Hjärnhalva Är Dominant? – Testa Själv!
Nästa artikelHur fungerar en boomerang? Det enkla svaret!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.