I film så kastar man en Boomerang som träffar sitt byte i huvudet och sedan återvänder till din hand. Det är inte riktigt så det fungerar

Det finns faktiskt två typer av Boomeranger, den klassiska ”återkommande” boomerangen, och den ursprungliga jaktboomerangen. Den återkommande boomerangen man är van vid att se i filmer har alltså aldrig haft någon egentlig funktion rent historiskt. De är ofta i tunt trä eller plast och är extremt svåra att sikta med, och skulle du träffa ett bytesdjur med boomerangen så skulle den ändå stanna.

Jaktboomerangen å andra sidan är tyngre och gjord i ett hårt träslag, syftet är att den skall vara lätt att sikta med och att den skall stoppa ett mindre bytesdjur om den träffar.
Men hur fungerar en boomerang?

När det gäller den återkommande boomerangen, vilket är den typ som oftast diskuteras, så handlar det om Boomerangens form och vinkeln som den kastas i. En Boomerang som kastas i precis rätt vinkel (mer info om detta i videon nedan) kommer, efter att den kommit en viss distans, ha snurrat runt sin egen axel så pass mycket att den bytt håll och till slut landar vid dina fötter. Kravet är som sagt att den kastas i precis rätt vinkel.

För en mer utförlig förklaring så kan du lyssna på James May som i videon nedan förklarar hur en boomerang faktiskt fungerar.

Hur fungerar en Boomerang?

Föregående artikelSmartphone-etikett – Världen förändras långsammare än teknologin
Nästa artikelSkratt är bra för hälsan – Så skratta mer!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.