Sömn är inte rocket science, men ibland behöver man ändå lite tips…

Många människor lider idag av sömnproblem, och orsakerna kan vara många. Nästan alla människor känner igen sig i känslan av att man har en stor dag framför sig, ska prestera eller göra något man inte är van vid. Kvällen innan kan det kännas omöjligt att somna. Tankarna flyger fram och tillbaka och kroppen har svårt att slappna av. Det är inte farligt om det händer då och då, men om sömnsvårigheter fortsätter och börjar påverka vardagen, då blir det till ett problem som kan påverka allt i ditt liv. I den här artikeln får du enkla och konkreta tips för bättre sömn. Förhoppningsvis kan de få dig att sova bättre.

3 Tips för bättre sömn

Sammanfattningsvis handlar det om att koppla av på rätt sätt, träna och äta rätt. Men låt oss gå in på varje tips för bättre sömn i mer detalj.

1: Koppla av

Varför Rycker Man Till När Man Somnar?

Sömnsvårigheter kan som sagt bero på väldigt många olika saker, och det är ofta individuellt vad det är som påverkar en. Stress är den vanligaste faktorn till sömnproblem. Det kan vara på grund av jobbet, för många saker som händer i vardagen eller stress över ansvar och deadlines. Undersökningar visar att CBD kan hjälpa mot sömnbesvär. Det är ett naturligt kosttillskott som verkar lugnande på kroppen, minskar ångest och har smärtlindrande effekter. Det kan därför hjälpa dig som inte kan somna pga. stress och för många tankar som flyger omkring i huvudet när du egentligen ska slappna av i sängen.

2: Träning

BCAA efter träning

Du har nog hört det många gånger innan, men träning hjälper också riktigt effektivt på sömnen. Om du lägger dig i sängen på kvällen utan att kroppen känner att den har aktiverat sig tillräckligt under dagen, så är kroppen bara inte redo för att sova. Att ta en lång promenad på 30–60 minuter är riktigt bra medicin till sömnsvårigheter. Försök att hitta träningen som du tycker är roligast.

3: Ät rätt matvaror

förmåner på jobbet kostförmån

Att äta och dricka rätt är också viktigt för att få en bättre sömn. Det du ska tänka på här, är att få i dig matvaror som innehåller mycket magnesium. Magnesium har en avslappnande effekt på kroppen, vilket ju är perfekt innan du ska sova. Bananer, frön och nötter är exempel på olika matvaror som innehåller magnesium. Även fullkornsprodukter innehåller mycket magnesium. Men man kan även få det som kosttillskott. En varm kopp skummad mjölk hjälper också på sömnen. Kom ihåg att undvika kryddstark mat och matvaror med mycket mättat fett, det gör matsmältningen svårare.
Ta en kort promenad istället för att se teve eller scrolla på telefonen och kom ihåg att äta rätt matvaror innan du ska sova. Snart känner du dig utvilad igen och får tillbaka kreativiteten i livet, som ju är så viktigt!

Föregående artikelEn Personlig Nyckelring – Den Underskattade Gåvan!
Nästa artikelFå Bort Dålig Lukt I Skor – 3 Husmorsknep!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.