Hur är det nu, blir man fet av socker och smal av kaffe?

Hur är det egentligen? Ska man äta ofta eller sällan? Protein, är det verkligen så bra?
Här tar vi reda på fakta!  

Ökar koffein ämnesomsättningen?

Man hör ofta om att människor som tränar använder sig av koffein i olika former för att få en en extra skjuts när det kommer till ämnesomsättningen. Fungerar det verkligen?
Svaret är ja! Det finns olika studier inom detta område och 2011 publicerades en meta-analys i Obesity reviews. Där de helt enkelt sammanställt studier inom området och genom detta sett att koffein ökar ämnesomsättningen med ca 5% i 24 timmar efter koffein-intag. Tummen upp på den!

Måste man äta vitamintillskott om man tränar mycket?

Många antar att man behöver fylla på kroppen med extra vitaminer och mineraler när man tränar hårt, är det verkligen sant?

Det stämmer inte. Många studier visar faktiskt att inaktiva personer löper störst risk för vitaminbrist. Vitaminerna kan nämligen återanvändas i kroppen och tränar du regelbundet så äter du generellt sett mer och får på så sätt i dig alla de vitaminer och mineraler du behöver i kosten. Så lyssnar du bara på kroppen och äter som du skall så behöver du inte fylla på med vitamintillskott

Är protein dåligt för skelettet?

Nej-sägare finns det gott om, de som gärna påstår att stora mängder protein är dåligt för skelettet. Har de rätt?

Fel, fel, fel är vad de har!
Enligt studier kan ett för lågt intag av protein däremot vara skadligt för vår skeletthälsa! Så shake away!

Blir man tjock av socker?

”Men jag äter ju inte socker? Varför går jag inte ner i vikt?”
Hänger allt verkligen på sockret i godis och kakor?

Svaret är nej. (tyvärr, allt handlar inte bara om socker)  Du blir inte tjockare av just socker. Däremot är det svårare att reglera sitt kalori-intag (Läs: lättare att tappa kontrollen) när man sitter med en påse godis tex. Socker har inte större fetmabildande egenskaper än annan mat. Så länge man håller sig till sitt dagliga energibehov. Det är enormt svårt att hålla sig mätt på en påse polly en hel dag. (1hg smågodis är ca 450 kalorier, så en stor påse Polly är mer eller mindre hela dagens energibehov) Ha det i tanken på lördag 😉

Föregående artikelGANT – 66 År Av Ivy League Minnen – *Sponsrad Video*
Nästa artikelFear The Walking Dead – HBO Fortsätter Leverera – *Sponsrad Video*
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!