Ibland måste man bara hålla sig vaken, hur trött man än är

Vi är nog alla överens om att det härligaste som finns är att krypa ned i ett lagom svalt rum och bara somna när man är riktigt trött. Men det är inte alltid man har den möjligheten, ibland måste man helt enkelt hålla sig vaken.
Så här är 5 tips på saker man kan göra i de lägen man måste hålla sig vaken, även om man helst av allt bara skulle vilja bädda ned sig.

1. Ta en promenad

Ta en promenad, gärna utomhus så att du kan fylla lungorna med frisk och krispig luft. Promenaden kommer lyfta ”slöjan av dimma” som cirklar runt ditt huvud och förhoppningsvis kommer du få lite ny energi.

2. Drick koffein, men inte alkohol

Koffein är en given lösning om man är trött och behöver hålla sig vaken. Alkohol skall du däremot hålla dig borta från. Generellt när man är ute på krogen och härjar så känner man sig pigg och är vaken mycket längre än normalt. Men det är inte för att alkoholen gör dig pigg, utan för att omgivningen och situationen gör dig taggad. Alkohol i sig är en lugnande och bedövande drog, så är du inte i rätt sinnelag eller omgivning så kommer den bara göra dig trött.

Hålla Sig Vaken När Man Är Trött

3. Drick massvis med vatten

Häll i dig kallt vatten. Det kommer dels fungera uppfriskande, och samtidigt kommer det få igång din ämnesomsättning och kropp i största allmänhet. Inom kort kommer du behöva gå på toa och eventuellt bli hungrig, och vi vet alla hur svårt det är att somna när man är kissnödig och hungrig.

4. Stimulera dina sinnen

Tänd alla lampor du kan hitta och ät eller drick något med mycket smak, gärna surt för att aktivera smaklökarna och diverse reflexer. Att kicka igång kroppens sinnen på det här sättet kan ge dig en liten energiboost.

Hålla Sig Vaken När Man Är Trött äta

5. Aktivera kroppen

Gör 10 burpees, eller lite armhävningar för att få blodet att rusa i kroppen. Aktiverar du dig så kommer du utan tvekan att få ny energi. Att orka göra kan däremot vara jäkligt motigt, så stålsätt dig och gå ned i armhävningspossition.

Föregående artikel7-Eleven Stödjer Kampen Mot Mobbing Med Bussiga Bullar – *Sponsrad Video*
Nästa artikelUndrar Du Också Vad Du Har För Energibehov?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.