Undvik de här sakerna om du vill framstå som professionell…

Vad får egentligen någon att framstå som oprofessionell? Svaret beror så klart på vem man frågar. För att koka ned det till något mer konkret så frågade vi 150 chefer inom Svenskt näringsliv om vad de möts av dagligen som de tycker ger ett oprofessionellt intryck. Här är vår topp-4-lista baserat på deras svar.

1: Onödiga utfyllnadsord

Att fylla på sina meningar med meningslösa utfyllnadsord som ”ehhhh…”, ”liksom…”, ”vad heter det…” osv. är ett klassiskt tecken på osäkerhet, något som definitivt får dig att framstå som både oprofessionell och oerfaren. Vänj dig av med detta omedelbart!

2: En trasig telefon

Självklart kan man tappa telefonen i backen så att skärmen spricker, det har nog hänt allt. Men att inte åtgärda det är ett tecken på lathet och ignorans.

Om din skärm spricker så gör du bäst i att helt enkelt bara ringa ditt försäkringsbolag, har du en hemförsäkring (vilket alla Svenskar har) så betalar du bara 500-1500kr i självrisk och får den lagad på nolltid, ofta samma dag. Resten av kostnaden står ditt försäkringsbolag.

3: Dålig grammatik och särskrivning

Alla är vi inte begåvade författare som elegant för fram vårt budskap genom ett korrekt och nyanserat språk. Men alla kan vi stava rätt, använda korrekt grammatik och framförallt lära oss av våra misstag.

Dålig grammatik och särskrivande var saker som många av de vi frågade nämnde. Detta är särskilt irriterade eftersom svaret bara är en Googling bort. Undrar du hur du ska formulera dig eller hur ett ord stavas så är det bara att ta det du tänkt skriva och klistra in i Google, så får du svar direkt.

4: Kläder utan eftertanke

Man behöver inte klä sig som en filmstjärna för att framstå som professionell, men klär man sig helt utan eftertanke så ger det nästan ett sämre intryck än om du kommer till ett möte eller en intervju i en sweatshirt och ett par jeans.

Vill du ha konkreta och tydliga guider till hur du gör det mesta av din garderob, oavsett budget så rekommenderar vi att du kollar in de här guiderna:

Sammanfattningsvis

Vi frågade 150 chefer inom Svenskt näringsliv vad de tycker får människor att framstå som oprofessionella. Vi kokade sedan ned deras svar till 4 konkreta punkter. Vill du framstå som professionell så bör du undvika de här 4 sakerna:

  1. Undvik onödiga utfyllnadsord, som ”ehhh…”, ”liksom…” och ”vad heter det…”.
  2. Gå inte runt med en trasig mobil, det är ett tecken på lathet och ignorans.
  3. Slipa på din grammatik och din staving. Att använda fel grammatik och särskriva är oerhört störande.
  4. Lär dig grunderna inom att klä sig snyggt. Du behöver inte klä dig som en filmstjärna, men vissa grunder behöver uppfyllas för att du ska göra ett gott intryck.

Lycka till!

Föregående artikelDe Bästa Accessoarerna För Män Hösten 2020
Nästa artikel4 Spel Att Koppla Av Med Hösten 2020
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.