Bättre kamera, högre skärmupplösning och ett bättre batteri, det är några av skillnaderna mellan Apples två nya telefoner

Apples nya telefoner är magnifika, den ena större än den andra, och båda packade med extrem prestanda. Frågan många dock ställer är: ”Vad är det för skillnad på iPhone 6 och iPhone 6 Plus?” En legitim fråga.

I den här artikeln så recenserar vi iPhone 6 Plus, och har valt att fokusera på de delar som skiljer sig från iPhone 6. Vi passar samtidigt på att guida dig till rätt telefon. Med en liten kommentar i slutet av varje recenserad del (kameran, skärmen etc.) får du svaret på vilken telefon du bör välja.

Vi sa det i vår iPhone 6 recension så vi behöver inte tjata om det igen, men Apple gör jäkligt bra grejer. Inget nytt under solen, men ibland måste man berömma det uppenbara också. Här är vår iPhone 6 Plus recension.

Skärmen, herregud skärmen!

5.5″ jämfört med 4.7″ kanske inte låter som en jättestor skillnad, men det är det. iPhone 6 Plus har en magnifik skärm som gör att telefonen verkligen glänser när det kommer till spel, film och bilder. Infinity Blade, Godus och andra grafiskt imponerande spel är en sann fröjd att spela på den här skärmen.

Skärmens upplösning är helt vanlig Full HD. Tänker man tillbaka några år bara så var Full HD relativt imponerande för en 40tums-tv, nu har vi det i vår telefon, som får plats i fickan, coolt.

iPhone 6 eller 6 Plus?

Spelar du mycket och/eller tittar mycket på film så är iPhone 6 Plus det självklara valet.

Kameran

Jag tänkte inte gå igenom alla detaljer här, eftersom både frontkameran och ”standardkameran” är så gott som identiska, all info du behöver finns i vår iPhone 6 recension. Men! Det är en skillnad. iPhone 6 Plus har OIS (Optical Image Stabilization), vilket gör bilderna ÄNNU KRISPIGARE, och det är faktiskt något man märker tydlig nog för att det skall göra skillnad.

iPhone 6 eller 6 Plus?

Är fotografering något du verkligen gillar så är det iPhone 6 Plus du skall satsa på.

Copy, Paste, Cut – Enkelt mailmeck

En härlig nyhet är dedikerade knappar för kopiera, klipp ut och klistra in i mailappen. Vrider du telefonen till landskapsläge så dyker tre nya knappar upp på vänster sida. Skönt för oss som använder telefonen som ett minikontor och skriver en hel del mail.

En annan intressant ny funktion är hur mailappen ser ut. Precis som på datorn har du nu ett läsfönster på höger sida. Detta gör det enkelt och smidigt att hålla koll på sina mail.

iphone 6 plus recension
På den stora skärmen finns det utrymme för ett läsläge i mailappen. Briljant!

iPhone 6 eller 6 Plus?

Använder du telefonen mycket i jobbet t.ex. för att skriva långa texter eller hantera mycket mail, då kommer du ha mer hjälp av iPhone 6 Plus.

Batteriet!

En större telefon borde väl ha ett större batteri va?”. Helt riktigt, varsågod, ta en kaka.

Skillnaden är inte bara märkbar, den är uppenbar! iPhone 6 Plus har ett 2915 mAh-batteri, jämfört med iPhone 6 1810 mAH så blir det en hel del mer kraft.

I en jämförelse som tidningen Trusted Reviews gjort så fick de ut 14h video ur iPhone 6 Plus, medan iPhone 6 bara höll i 11h. Video är en riktigt batterikrävande aktivitet, så översätter du det till vanligt användande så innebär det att du kommer kunna klara dig upp emot 2 dagar utan att ladda iPhone 6 Plus.

Batteriet i iPhone 6 är dock inte dåligt på något sätt, det är en klar förbättring mot iPhone 5 och 5s, men iPhone 6 Plus är en solklar vinnare här.

iPhone 6 eller 6 Plus?

Definitivt iPhone 6 Plus. Om du vill ha så mycket batteritid som möjligt så är det inget snack om saken.

Några buggar

Vi skall dock inte sticka under stol med att det finns lite småbuggar som med största sannolikhet beror på den nya skärmstorleken (de visar sig i vissa lägen efter att man vridit på telefonen). Med största sannolikhet så dröjer det dock inte länge innan dessa är åtgärdade.

Slutligen

Apple håller sin mångåriga streak av gedigna och väl utförda produktreleaser. iPhone 6 Plus känns extremt välgjord och ligger, trots sin imponerande storlek, bekvämt i händerna.

Som vi skrev i vår iPhone 6 recension så är det mest imponerande med Apple att de är måna om både detaljer och helheten, allt från att hörnen på telefonens kaross känns perfekta till flytet i mailappen när du skiftar mellan mail i läsfönstret gör att man helt enkelt alltid känner sig nöjd.

Summan av alla nyheter vi skrev om i vår iPhone 6 recension och det vi skrivit här blir faktiskt en 10!
För att man skall uppskatta iPhone 6 Plus som en 10a så förutsätter det dock att man förväntar sig mer av en mini-ipad-mini än en helt vanlig telefon. Den är för stor för att ha i ett par små fickor, det skall man inte glömma. Men vill man ha en stor telefon så vet man detta, och det skall inte vara något som drar ned användarupplevelsen. Annars hade det ju varit som att klaga på att man gillar sin nya båt men tycker det är trist med vatten.

Jag vill köpa en nu!

Du hittar iPhone 6 på bland annat CDON.com, där finns alla storlekar på minne och alla färger.

ÖVERSIKT
Design
10
Användbarhet
10
Prestanda
10
Funktioner
10
Föregående artikelMovember är här – Bidra till team Obsid!
Nästa artikelL300 Släpper ny serie för män – Fräscht och snabbtorkande
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
iphone-6-plus-recension<h3>Vi gillar</h3> Den optiska bildstabilisatorn, batteritiden och Skärmen! Det är också en rätt härlig känsla att ha en så enorm telefon i handen! <h3>Vi ogillar</h3> Tyvärr finns det lite buggar som har med den nya skärmstorleken att göra