Peter Molyneux är spelindustrins störste expert på hajping, grandiosa visioner och… Skitsnack

Han håller som bäst nån promille av alla löften inför sina nya spel, vilket intressant nog brukar räcka väldigt långt. Med tunga titlar som Fable och Black & White i portföljen är nu hans första spel från egenstartade studion 22 cans här.

I Godus börjar du från scratch med att bygga upp en hel civilisation. Du är själv Gud och beordrar invånarna att bygga hus så de kan bilda familjer och föröka sig, för att senare avancera till järngruvor och jordbruk. Alltså ett helt vanligt strategispel i grunden.

Det som skiljer  Godus från mängden är att du med ett finger kan skulptera landmassan och själv forma landskapet och därmed göra det mer bebyggligt. Eller skapa en bro mellan två öar så dina invånare kan komma dit.

Godus recension
I Godus börjar du från scratch att bygga upp en hel civilisation

”Free to play”, det gamla vanliga ”Pay to win”

Godus är tyvärr free to play vilket som vanligt innebär att det är svindyrt att spela, – om man väljer att köpa in-game grejer, något man gärna vill i början. Men gör inte det! för det blir roligare och du får mer och mer ”belief” (spelets hårdvaluta) ju längre du spelar. Vilket gör microtransaktionerna helt överflödiga.

Godus – Release-video

 Är det kul då?

Det är skitskoj! Jag har inte spenderat så mycket tid med min ipad på väldigt länge. Det är väldigt lättillgängligt och belönande att spela korta sessioner och se till sin mysiga lilla värld i ständig utveckling, för att ibland sitta nån timme och bygga byar, gräva vallgravar, skicka meteoriter i nån grannby eller bara se vad invånarna håller på med.

Atmosfären från Fable och strategin från Black & White finns båda i Godus, så ladda ner direkt för en mysig och beroendeframkallande upplevelse.

Godus finns tyvärr inte till Android än men kommer enligt 22 cans under nästa år.

ÖVERSIKT
Story
1
Grafik
9
Spelglädje
8
Livslängd
8
Föregående artikelFriterad Snickers – En orgasm i munnen!
Nästa artikelEmojli – Det Sociala nätverket där du bara kan skriva Emojis
Ett liv utan spel, whisky och musik är inte ett jag skulle ha speciellt superkul i.
godus-recensionÄven om Godus är "Free to play" så är det faktiskt rätt gött