Sverige och Spanien är överens – inga jeans, och massa mönster

Som vi skrev i vår tidigare artikel om vårmode 2015 herr, så domineras säsongen kraftigt av mönster och marinblått. Trender vi verkligen ser fram emot att möta på gatan. Jag menar, mönster må vara komplicerat att bära upp, men det är jäkligt coolt när det funkar

Här är vårens herrmode enligt Spanska Massimo Dutti och Svenska H&M samt Tiger of Sweden.

Massimo Dutti

Spanjorerna lyckas som alltid leverera ofantligt stiliga kläder, som samtidigt känns högst moderna och lätta att bära upp. Oscar Jacobsens trendiga plagg är också jäkligt snygga, men då de är lite ”over the top” så blir de lite svåra att verkligen bära upp. Här tycker jag verkligen Massimo Dutti briljerar! Deras plagg känns skönt avspända, även när det kommer till de mer dressade plaggen.

Trendmässigt så ser vi den genomgående trenden vi skrev om förra veckan, alltså att allt svart ersätts med marinblått, och att alla designers klämmer in mönster här och där. Som sagt, riktigt snyggt!

Vårmode 2015 herr Massimo Dutti Vårmode 2015 herr Massimo Dutti Vårmode 2015 herr Massimo Dutti Vårmode 2015 herr Massimo Dutti Vårmode 2015 herr Massimo Dutti Vårmode 2015 herr Massimo Dutti Vårmode 2015 herr Massimo Dutti Vårmode 2015 herr Massimo Dutti Vårmode 2015 herr Massimo Dutti Vårmode 2015 herr Massimo Dutti Vårmode 2015 herr Massimo Dutti Vårmode 2015 herr Massimo Dutti

Tiger

Vi har sagt det förut och är tvungna att säga det igen. Tiger of Sweden gör inte de mest spännande kläderna. Kanske är de lite fast i den Svenska standarden om att allt skall vara svart och grått. Jag vet inte. De gör riktigt snygga och bekväma kostymer, och deras accessoarer är också i toppklass, men deras övriga klädkollektioner skulle må bra av lite nytt blod.

I vår ser vi dem hålla fast vid höstens trender där allt går i svart och grått. Motsatsen till så gott som alla andra designers som helt övergett det svarta och ersatt det med marinblått.
De får dock in lite mönster, vilket är kul att se!

Vårmode 2015 herr Tiger Vårmode 2015 herr Tiger Vårmode 2015 herr Tiger Vårmode 2015 herr Tiger

HM

Med massan som målgrupp kan man förstå att H&M kör på med en hel del svart även i vår. Gemene man trivs ju tyvärr bäst när han inte märks.
Utöver det så ser vi att det blir en hel del skinnjackor i vår, och skall du köpa en kostym så är det marinblått som gäller, glöm allt annat, och kombinera den gärna med ett par sneakers, det modet verkar ta sig sakta med säkert.

Vårmode 2015 herr HM Vårmode 2015 herr HM Vårmode 2015 herr HM Vårmode 2015 herr HM Vårmode 2015 herr HM Vårmode 2015 herr HM

Föregående artikelNy Nike-app analyserar varför du springer!
Nästa artikelStryka kläder i duschen, kan man det? Ohh ja!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.