Här är 5 starka argument för dig som undrar om det är värt det…

De flesta av oss köper så klart majoriteten av våra kläder i butik, fysisk eller online. Tyvärr äger endast ett fåtal av alla Svenska män ett skräddarsytt plagg, trots att det idag är förvånansvärt enkelt, och prisvärt, att köpa en skjorta perfekt anpassad för just dig – ja de kostar faktiskt mindre än många vanliga butiksskjortor.

Så för att motivera dig, och andra Svenska män, att uppgradera garderoben med åtminstone en skräddarsydd skjorta så har vi skrivit ihop 5 (enligt oss) väldigt starka argument för varför du bör prova. Och när du väl provat, ja då kommer du förhoppningsvis inte vara så sugen på att gå tillbaka till de generiska butiksskjortorna igen.

Här är 5 fördelar med att äga en skräddarsydd skjorta!

1: Du motiverar dig själv att hålla vikten

skräddarsydd skjorta mäta

Det här kan låta konstigt, men det är faktiskt något folk tänker på. Vi på Obsid frågade runt bland Svenska män, och 44% erkände att de många gånger motiverats att börja en diet, eller att få fart på träningen igen bara för att de en dag insåg att de inte längre kom i sina skräddarsydda favoritskjortor de låtit sytt upp. Det är så klart jobbigt rent ekonomiskt att behöva byta ut sin garderob för att man inte längre kommer i sina kläder, men allra jobbigast blir det när man vet att man anpassat kläderna i fråga efter sin egen kropp när man själv kände att man var i bra, eller åtminstone ok, form.

Ett par riktigt härliga skräddarsydda skjortor i garderoben kan göra stor skillnad i din motivation att hålla igång träningen och fundera en extra gång om man verkligen ska lägga till extra ost och bacon på den där hamburgaren.

2: Passformen

Passformen är, och kommer alltid att vara det absolut viktigaste när det gäller att se stilig ut i sina kläder. Självklart är det kritiskt med korrekt färgmatchning och rätt kombinationer av material och mönster, men om passformen är fel, ja då spelar inga av de andra sakerna någon roll.

Det säger så klart sig självt att en skräddarsydd skjorta kommer ha bättre passform än en butiksköpt skjorta, det är ju liksom där i namnet ”skräddarsydd”, lite av en dead giveaway. Men det tåls ändå att poängteras, för skillnaden mellan perfekt passform och helt ok passform är gigantisk i hur du uppfattas av folk, och hur du uppfattar dig själv.

På tal om det här med hur man uppfattas så bör du även kolla in en annan guide jag skrivit: ”3 Tips för att göra ett bra första intryck”, förhoppningsvis kan den vara till värde!

3: Känslan

skräddarsydda skjortor

Du vet uttrycket: ”I feel like a million dollars!”, det ligger verkligen något i det, det kan vi nog båda vara överens om. Du vet den där känslan när allt lirar, man ska på en fest och ens outfit känns perfekt, håret ligger precis som man vill och innan man hoppade in i duschen så fick man syn på sig själv i spegeln och tänkte ”det ser inte så dumt ut ändå”, såna kvällar, då känner man sig som ”a million dollars!”. Och skräddarsydda kläder, alltså kläder som är specifikt anpassade efter just dig både i passform, men kanske också med ett monogram eller något som gör plagget unikt, de hjälper dig verkligen att uppnå den där härliga känslan.

4: Folk är fördomsfulla, använd det till din fördel

Som jag tidigare skrivit i ”Därför bör du sträva efter att vara välklädd!” så är människor fördomsfulla, och de kommer alltid att vara det, så det ger dig två val, antingen gråter du över det som en tönt i ett par hampa-tofflor eller så drar du nytta av det genom att dra på dig en skräddarsydd skjorta och en snygg kostym.

Det jag menar med detta är att även om folk inte vill erkänna det så tar det bara 7 sekunder för oss att bedöma en annan människa, helt och hållet baserat på deras yttre. Det innebär så klart att om du kan förstå det, och förbereda dig på det, till exempel genom att jobba på ditt kroppsspråk och din klädsel, ja då kommer du kunna få gigantiska fördelar i livet, för sanningen är den att väldigt få vet om detta, och ännu färre är beredda att göra något av den här informationen.

5: Den kommer hålla längre

svart kostym på bröllop

De skräddarsydda skjortor jag har i garderoben ser exakt ut som de gjorde när jag fick den uppsydda för 8 år sedan. De har inte förändrats i passform, färg eller lyster. Mina butiksköpta skjortor å andra sidan, ja där är det väldigt blandad kompott, vissa fick jag slänga för 5 år sedan, andra funkar fortfarande.

Det här med hållbarhet är så klart inte bara en fråga om dina personliga pengar, utan också om att vara lite ansvarsfull ur en miljösynpunkt. Ju färre plagg som behöver sys upp i en fabrik desto bättre. Så ju längre dina plagg håller, desto bättre för både miljön och din plånbok.

Skräddarsydda skjortor online – ShirtbyHand är bäst enligt oss

Vi på redaktionen har testat ett flertal olika alternativ när det kommer till skräddarsydda skjortor online, och ShirtbyHand är tveklöst både det smidigaste alternativet.

ShirtbyHand är lite unika, för när du beställer skjortor hos dem så behöver du inget måttband, du behöver inte ens ange några klädmått över huvud taget. De utgår nämligen ifrån en algoritm som baseras på deras tusentals kunder i alla storlekar, former och grader av ”vältränad”. Resultatet blir att du helt enkelt bara väljer en typ av skjorta från deras stora utbud av stilar och färger, och sen svarar du på 4 enkla frågor:

  1. Hur lång är du?
  2. Hur gammal är du?
  3. Hur mycket väger du?
  4. Vilken nivå av ”vältränad” du är

Det är allt, sen får du hem en skjorta som med 90% säkerhet sitter alldeles perfekt för just dig. Jäkligt smart, och verkligen ett revolutionerande sätt att göra det här med att beställa skräddarsydda skjortor på nätet mycket smidigare än tidigare.

Till ShirtbyHand

Du kan läsa mer om ShirtbyHand i vårt reportage om dem.

Äger du en skräddarsydd skjorta?

Läser du det här för att validera ditt köp, eller funderar du på att beställa en skräddarsydd skjorta på nätet, men vill veta lite mer om fördelarna? Oavsett vad så hoppas vi att du kan klicka i ditt svar lite snabbt.

Äger du en skräddarsydd skjorta?

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis

Kort sammanfattat så innebär en perfekt passform och vetskapen om att plagget du bär är specifikt gjort bara för dig gör att du kommer känna dig som ”a million dollars”. Detta kommer sedan att göra avtryck i hur du uppfattas av folk, och i ditt eget självförtroende.
Som en bonus på slutet så håller en skräddarsydd skjorta generellt sett betydligt lägre än en massproducerad motsvarighet, något som gynnar både din plånbok och miljön.

Vill du läsa mer om det här med första intryck så rekommenderar vi dig att kolla in vår artikel: ”Ditt första intryck baseras till 100% på de här två sakerna”.

Föregående artikelAtt Drömma Om Att Tappa Tänder – Förklaringen Du Letat Efter!
Nästa artikelLyxigt Semesterboende I Portugal – Några Pärlor Du Inte Vill Missa!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.