Äger du ens ett måttband???

Har du någon gång tänkt köpa en skräddarsydd skjorta på nätet? Har du plötsligt insett att du inte ens äger ett måttband, och att du därför inte kan göra en beställning? Jag menar, vart köper man ens måttband?

Du är inte ensam om att stöta på detta problem. De gamla aktörerna inom skräddarsydda skjortor online har själva erkänt att måttbandet och mätnings-processen är deras största problem. De kan inte skippa det hela, för då är ju inte skjortan skräddarsydd. De kan heller inte få det att funka som de skulle vilja, eftersom så många män antingen saknar måttband, eller helt enkelt mäter fel när de väl ska mata in de alldeles för många olika måtten. Detta är så klart lätt hänt, för det är rätt sällan man mäter sin torso, sin stuss och längden från axeln till ”Lagom långt ut på armen”.

Men allt detta verkar snart vara ett minne blott! För det Holländska företaget ShirtbyHand lanserar nu i Sverige. Deras affärsidé bygger på att de kan erbjuda skräddarsydda skjortor med perfekt passform (med 90% träffsäkerhet, vilket är mycket högre än när man ska mäta sig själv) genom en algoritm baseras på deras många tusen kunder.

shirtbyhand skjortor på nätet

Men vänta lite, vad är en algoritm egentligen?

Enklast förklarat är en algoritm en uträkning som tar en mängd olika saker i beaktning när den räknar ut, vad det nu är som ska räknas ut. En algoritm vi alla dagligen stöter på är Googles Algoritm som avgör vilka sidor som ska visas när du söker efter information. Det är inte bara orden på sidan som avgör om den ska synas i söket eller inte, det är tusentals olika aspekter som tas med i beräkningarna, så som vad du sökt på förut eller vart du är någonstans. Beräkningen görs helt enkelt baserat på en algoritm, inte en enstaka komponent.

På samma sätt kan ShirtbyHands algoritm, baserat på en mängd olika aspekter och deras relation till varandra, räkna ut exakt vilka mått just din skjorta bör ha, trots att du bara besvarat några enkla frågor.

shirtbyhand sverige

Så funkar ShirtbyHands algoritm

ShirtbyHand startade 2008 i Amsterdam. Sedan dess har de levererat tusentals skjortor med perfekt passform. Deras kunder är män i alla åldrar, alla storlekar och alla olika proportioner. Med hjälp av all den information de samlat ihop om dessa tusentals kunder så kan de nu göra det som inga andra företag som sysslar med skräddarsydda skjortor på nätet göra, de skippar hela mätnings-processen!

Det enda du behöver göra när du ska beställa en skjorta är att svara på 4 enkla frågor:

  1. Längd
  2. Vikt
  3. Ålder
  4. Kroppstyp, om du är vältränad, normal, normal+ eller stor

Det är allt. När du svarat på dessa frågor så har algoritmen sedan 90% träffsäkerhet i att leverera en perfekt passande skjorta hem till dig inom 2 veckor.

Kort om ShirtbyHand

ShirtbyHand startade som sagt 2008 i Amsterdam. Sedan dess har de vuxit och finns nu i 7 länder, Sverige inkluderat.

Utöver sin algoritm så erbjuder de 2 andra sätt att få till sina mått på; att mäta sin favoritskjorta, eller klassisk ”måttband-mätning”. Så har du helt och hållet unika proportioner så kan du självklart ladda upp dina mått och få perfekt passande skjortor även utan algoritmen.

Deras standardkollektion är uppdelad i 6 olika stilar; ”Business classics”, ”Italian classics”, ”Summer easy”, ”Weekend musthaves”, ”Premium essentials” och ”Casual days”.
Alla skjortor är i 100% bomull i en ”easy care finish” som gör dem enkla att tvätta och framförallt, enkla att stryka.

Vad kostar ShirtbyHands skjortor?

Alla skjortor kostar 899kr, och då ingår frakt.

shirtbyhand skräddarsydda skjortor

Grundarna har alltid varit förtjusta i Svenskt mode

Grundarna bakom ShirtbyHand har alltid gillat Svenskt, minimalistiskt, mode så de har hela tiden strävat efter att etablera sig här, och i hela Norden. Nu 10 efter lansering kändes det äntligen som rätt läge, vilket de är rejält stolta över.

Något annat de gillar med Sverige är hur ”gröna vi är”, alltså hur noga vi är med hållbarhet och miljömedvetenhet. Detta är något som ligger dem själva varmt om hjärtat och de är väldigt noga med att deras verksamhet inte påverkar miljön negativt. Deras ambition är därför att deras fabrik i Vietnam ska utvecklas mot att bli den mest hållbara av alla fabriker i Vietnam. Ett ganska nobelt mål i dessa tider av globalisering.

Jäkligt skönt att äntligen kunna beställa skjortor på ett smidigt sätt

Vi på Obsid har länge varit fans av skräddarsydda skjortor. Men det är sällan man har tid att besöka en skräddare, och helt ärligt så är det kanske lite väl kostsamt att göra det allt för ofta.

Därför känns det jäkligt härligt att det kommer en ny aktör som inte bara erbjuder sjukt snygga skjortor i bra kvalité, utan som även utmanar den befintliga marknaden och äntligen eliminerar den där hemska mätningen som länge stått i vägen för att man ska orka beställa skräddarsydda skjortor över nätet. Nu behöver vi inte längre skämmas för att vi troligtvis inte ens äger ett måttband…

Här hittar du ShirtbyHand

ShirtbyHand lanserar som sagt nu i Oktober 2018 i Sverige. Du hittar dem genom att klicka på knappen nedanför:

Till ShirtbyHand

Lycka till med skjortköpen, och lycka till i Sverige ShirtbyHand!

shirtbyhand obsid

Föregående artikel10 Fascinerande Fakta Om Orgasmer – *Kom* Och Läs!
Nästa artikelHåravfall – Svaren På Alla Dina Frågor!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.