Hur bär man bäst upp den delikata meshen?…

Klockor med mesh-armband är inte något man ser varje dag. Generellt sett så är det ju läder och stållänk man stöter på en vanlig dag på jobbet eller krogen. Men det är inte för att mesharmbandet inte är snyggt, nej, egentligen är det faktiskt lite av ett mysterium varför man inte ser dem oftare, för de är ju faktiskt oerhört snyggt och elegant.

Eftersom vi gärna ser fler klockor av det slaget ute i det vilda så har vi skrivit ihop den här högst pedagogiska guiden till hur du bäst bär en en klocka med mesharmband!

Klockor Med Mesh-Armband 2
Till vänster: Talisman no7 – Till höger: Gold Mesh 40 – Båda från Nick Cabana

Vilken typ klockor passar i mesharmband?

Mesharmband är i regel tunna och delikata. Så till skillnad från deras kusin, den klassiska stållänken, så passar de bäst ihop med lite mer eleganta ur. Ett mesharmband till en stor och kraftig Omega Seamaster skulle t.ex. inte se speciellt genomtänkt ut.
En tumregel är att ju grövre klockan är, desto sämre passar den ihop med ett mesharmband.

Klockor Med Mesh-Armband 3
Till vänster: Nilaya Suit Mesh – Till höger: Blanc Mesh 40 – Båda från Nick Cabana

Vilken typ av klädsel passar klockor med mesh-armband till?

Som du kan läsa i vår guide: ”5 Stilregler för att matcha klocka med outfit” så funkar klockor med metallarmband riktigt bra till de flesta outfits. Men mesharmband skall som sagt inte förväxlas med klassisk grov stållänk. Stållänken är mer casual och meshen mer dressad, så tänk på det innan du kutar iväg med en klocka med mesharmband i ett par shorts och flipflops.

Om vi använder infografiken nedanför så skulle jag snarare säga att en klocka med mesh-armband bättre stämmer överens med en kronograf med läderband än en dykare/pilot. Snygg till de mer dressade stilarna, men lite off om du kör max-dressad (smoking/frack) eller sportigt.

matcha klocka med kläder och outfit

Inspiration

Här är lite inspirerande bilder på vackra klockor med mesh-armband.

klockor med mesh armband casual
Inga krusiduller…
klockor med mesh armband kavaj
Smart casual och så en mesh på det, klockrent! (pun intended)
klockor med mesh armband skjorta
En kronograf med mesh-armband, krispigt och lite sportigt på samma gång

Ute efter en ny klocka?

Är du ute efter en ny snygg klocka som matchar din stil och din garderob? Kolla då in Klockia eller Daniel Wellington. Där hittar du mängder av snygga klockor som bör passa, oavsett din budget.

Sammanfattningsvis

Bara för att man inte ser klockor med mesh-armband så ofta så betyder det inte att det inte funkar, tvärtom, det är svinsnyggt när man kombinerar dem med rätt typ av outfit.

Här är 3 korta stilråd när det gäller mesh-armband:

  1. Mesh är mer dressat än vanlig stållänk, tänk på det när du väljer outfit
  2. Försök hålla dig till en färg på metallen i din outfit. Kör du en klocka i roséguld så bör du antingen skippa bälte, eller ge dig ut på jakt efter något så sällsynt som ett spänne i roséguld
  3. När du väljer metall på din klocka så bör du först inventera din garderob och fråga dig själv om du kan matcha den med något.

Klockorna i artikeln hittar du är från Nick Cabana.

Föregående artikelGin Rickey – Som En Skinny Bitch, Fast Lite Mer Engelsk
Nästa artikelPremiär För South Park Säsong 20! – *Sponsrad Video*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.