Snörningen, origamin och nycklarna i fickan…

Är du en man som har stenkoll på allt vad mode och stil heter? Bra, då är den här artikeln som klippt och skuren för dig! Men den passar även dig som ligger några snäpp under i kunskapstrappan, ja den passar alla helt enkelt.

Vi har tidigare skrivit om allt från en handfull tidlösa stiltips som alla män bör känna till, om 5 stilmissar som dödar din stil och om episkt horribla stilmissar. Men nu handlar det faktiskt om något lite annorlunda, nämligen om de där stilmissarna som även de män ”som har koll på mode” ofta missar.

Här är 4 värdefulla moderåd som hjäper dig ta dina outfits till nästa nivå!

1: Din bröstnäsduk ser ut som origami

hur skall man ha bröstnäsduken
Som du ser så blir det lite väl överdrivet när man går ”all in”

Den här är lite knepig. Bröstnäsduken är ju en av de härligaste accessoarerna vi män har tillgång till, så det kan för vissa kännas naturligt att verkligen lägga ned tid på en galet snygg och komplicerad vikning. Men tyvärr är det sällan rätt sätt att göra det på. Nej, som med det mesta som gäller mode och stil så är det snyggast när det inte ser så ansträngt ut. När man liksom får känslan av att personen i fråga bara slängt på sig något och alltid är så där stilig.

När det handlar om att vika bröstnäsdukar så föredrar jag personligen det slarvigt ihopslängda ”fluffet”, alternativt en ”Don Draper”, alltså det raka strecket. De får din outfit att se så där lagom ”Ähh, de här trasorna?”-ut.

Vill du ha tip på hur man kan ha näsduken så bör du kolla in vår guide: ”Hur viker man en bröstnäsduk?”.
Nu vet jag att det är lite motsägelsefullt eftersom en eller två av vikningarna som vi skriver om där är lite väl komplicerade, men i någon situation kan det faktiskt passa, så vi vill vi ju ha med dem i guiden så klart.

Är du ute efter snygga bröstnäsdukar så hittar du det på Arket, de är i särklass bäst på accessoarer för män!

2: Dina skosnören är snörade som i butiken

snöra skorna snyggt
Glöm inte att snöra om dina skor när du köpt dem, här är ett exempel på hur du kan göra det riktigt snyggt

När du köper ett par nya skor så är snörena nästan alltid i ett sick-sack-mönster, detta för att det ser snyggt och prydligt ut i butiken. Men det är långt ifrån optimalt för skon, för när du tightar till snörningen så drar den ofta plösen åt sidan, vilket gör skon sned.

Så när du kommer hem med dina nya och krispiga skor så är det första du skall göra att impregnera dem (då tar du bort snörningen) och sedan snöra om skorna. Vill du ha lite tips på hur du kan snöra skorna så är det bara att kolla in vår guide: ”Så snörar du skorna snyggt!”.

3: Du förstör din kostym genom att använda fickorna

saker i fickorna på kostym
Den här siluetten hade inte varit i närheten så stilig om fickorna buktat utåt av nycklar och plånböcker

Vill man låta lite pretentiös så kan man säga att det är den fritt flödande formen som gör en kostym till det vackra plagg den är. Kortfattat så är kostymer snygga för att det är en enhetlig färg och form som smäckert omsluter kroppen. Det här är så klart ingen nyhet, och det är inte heller en stilmiss att veta om det här. Nej den här missen handlar om det allt för många omedvetet gör, de förstör den fritt flödande formen (visst låter det pretto? men vad skall man göra) genom att fylla fickorna med diverse föremål, nycklar, plånböcker etc…

Gör inte det. Låt kostymens form vara oförstörd och förvara dina saker någon annanstans (en tunn telefon i ena byxfickan brukar sällan göra någon skada, men resten bör du ha någon annan stans.

4: ”Hängslen och livrem”

hängslen herr skärp outfit
Välj antingen eller, aldrig båda

Ja det finns en anledning till att detta är ett klassisk ordspråk, och det är för att det är fullkomligt överdrivet. Välj det ena eller det andra, ha aldrig någonsin både skärp och hängslen.

På tal om hängslen så borde du läsa vår stora och kompletta guide till att bära hängslen. Där kan du läsa mer om det här med att bära hängslen och bälte, samt allt annat intressant och användbart som finns att säga om hängslen.

Sammanfattningsvis

Även välklädda och modemedvetna män gör stilmisstag. Kanske inte samma misstag som folk som är helt ovetandes gör. De här 4 missarna är på sätt och vis vad man kan kalla ”next level”, det vill säga, det är inte sånt de flesta tänker på, men oavsett vad så gör de här sakerna skillnad i hur du ser ut och hur väl dina kläder kommer hålla. Så tänk på de här 4 stilmisstagen och försök undvika dem.

Föregående artikelHur Får Man Bra Akustik Hemma? – 6 Sätt Att Förbättra Akustiken
Nästa artikelHur Ska Man Klä Sig Om Man Är Kort Och Tjock? Här Är 5 Effektiva Tips!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.