Gratis Nyhetsbrev!

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du det bästa från veckan som gått, rätt i din inkorg varje fredag!

Skottland, Tobago och Tyskland i strupen

Vissa säger att Whisky är för god för att blandas ut i sliskiga drinkar. Helt idiotiskt måste jag säga. De som säger så har aldrig druckit en välblandad Old Fashion, Mint Julep eller Rob Roy!
Nej, whisky är som sagt för god för att inte användas på bästa sätt, det är ett mer rättvist sätt att se det på. Och en riktigt kall Rob Roy när sommarsolen steker på är svår att överträffa med bara ett glas ren whisky.

Drinken Rob Roy är en variant på den anrika klassikern Manhattan, och en perfekt inkörsport för dig som vill dricka lite mer whiskybaserade drinkar.

Vad innehåller en Rob Roy?

  • 6cl Skotsk whisky, t.ex. Chivas Regal
  • 3cl Söt vermouth
  • 3 Stänkt Angostura bitter
  • 3st Maraschino körsbär

Hur gör man en Rob Roy?

  1. Häll i whisky, vermouth och Angostura i en shaker
  2. Häll i några isbitar i shakern och rör om någa i ca 1 minut, tills drycken är så kall som möjligt
  3. Sila innehållet i ett kylt cocktailglas
  4. Garnera med 3st körsbär på en drinkpinne