Tycker du det är o-nice med alzheimers? Gift dig med en smart kvinna

Det visar sig faktiskt att insidan är ännu viktigare än man tidigare trott. För ny forskning visar att en fru med ett skarpt intellekt kan vara ett effektivt skydd mot demens och alzheimers.

Vänta, va?

Ja, det är sant. Enligt en studie från University of Aberdeen i USA så lever män som gifter sig med smarta kvinnor både längre, lyckligare och friskare liv.

Studien tittade de på enäggstvillingars hälsa och såg att deras hemmiljö var en starkt påverkande faktor. Alltså allt från hur de spenderade sin fritid till vem de hade gift sig med var högst bidragande till i vilken utsträckning de utvecklade demens och alzheimers.

Orsaken till detta är med största sannolikhet det faktum att en intellektuellt skarp kvinna är mer benägen och mer kapabel till att utmana sin man mentalt. Jämfört med en kvinna vars största hobby är att kolla på Reality Serier och ”fika” (läs: skvallra) bort hela dagarna med sina vänninor.

I studien såg de faktiskt till och med exempel där mannens hjärna visade fysiska tecken på demens, men utan att han själv märkte av det. Tack vare sin skarpa fru som utmanade honom mentalt och höll honom med på banan.

Se till att tänka till en och två gånger innan du bokar kyrka

Enligt den här studien så visar det sig alltså att en smart fru kan vara ett lika effektivt skydd mot demens och alzheimers som regelbunden hjärngympa i form av Soduko, Korsord och andra kluriga små spel.

Självklart så visar studien inte specifikt att vi har den smarta frun att tacka för allt. Akademiska studier, regelbunden hjärngympa och ett allmänt hälsosamt liv påverkar så klart extremt mycket. Men bara det faktum att ens frus intellektuella nivå är med i ekvationen är rätt fantastiskt måste jag säga.

Föregående artikelVill Du Lära Dig Lösa Rubiks Kub? – En Ultimat Guide!
Nästa artikelRob Roy – En Klassisk Casino-Kompatibel Drink
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.