Gratis Nyhetsbrev!

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du det bästa från veckan som gått, rätt i din inkorg varje fredag!

Mimosan är en klassisk brunch-drink som fullkomligt osar av ”arbetslös-hemmafru-som-drick-lite-för-mycket-på-dagarna-känsla”

En Mimosa är en mix av en del champagne och en del fruktjuice, oftast apelsinjuice. Champagnedrinkar är ganska sällsynta, oftast dricker man champagne rent, men det blir lite extra lyxigt när man får en drink av det här slaget i handen. Mimosan kanske inte är den mest klassiskt ”manliga” drinken som finns, men den passar helt perfekt som fördrink på en middag, oavsett årstid eller plats. Så lägg den på minnet, en dag får du användning för den här ”tant-drinken”.

Vad innehåller en Mimosa?

  • Champagne (eller mousserande vin)
  • Riktigt bra apelsinjuice
  • Champagneglas
  • Ev. Grenadin eller frukt för garnering

Hur gör man en Mimosa?

  1. Säkerställ att båda dryckerna är väl kylda
  2. Blanda dem i champagneglaset
  3. Servera och njut av lite glamourisitet!
jordgubbs mimosa
Mimosa passar perfekt som fördrink, och går att göra med alla möjliga sorters fruktjuice, t.ex. jordgubbar, apelsin eller vattenmelon