Mimosan är en klassisk brunch-drink som fullkomligt osar av ”arbetslös-hemmafru-som-drick-lite-för-mycket-på-dagarna-känsla”

En Mimosa är en mix av en del champagne och en del fruktjuice, oftast apelsinjuice. Champagnedrinkar är ganska sällsynta, oftast dricker man champagne rent, men det blir lite extra lyxigt när man får en drink av det här slaget i handen. Mimosan kanske inte är den mest klassiskt ”manliga” drinken som finns, men den passar helt perfekt som fördrink på en middag, oavsett årstid eller plats. Så lägg den på minnet, en dag får du användning för den här ”tant-drinken”.

Vad innehåller en Mimosa?

  • Champagne (eller mousserande vin)
  • Riktigt bra apelsinjuice
  • Champagneglas
  • Ev. Grenadin eller frukt för garnering

Hur gör man en Mimosa?

  1. Säkerställ att båda dryckerna är väl kylda
  2. Blanda dem i champagneglaset
  3. Servera och njut av lite glamourisitet!
jordgubbs mimosa
Mimosa passar perfekt som fördrink, och går att göra med alla möjliga sorters fruktjuice, t.ex. jordgubbar, apelsin eller vattenmelon

Tips! Om du tillsätter en skvätt Grenadine får du istället den engelska originaldrinken Buck’s fizz. För att göra en Grand mimosa så adderar du en tsk Grand Mariner.

Kort om Mimosans historia

Den klassiska mimosan är en fransk variant på Buck’s Fizz. Som serverades 1921 av barntrender Mc Garry på Buck’s club i London. Den lite mer moderna mimosan skapades ett par år efter på Ritz hotel i Paris. Drinken är en IBA official drink!

Gillar du kombinationen apelsinjuice och sprit?

Då bör du kolla in alla våra drinkar med apelsinjuice, där hittar du fler fruktiga och enkla klassiker!

Föregående artikelHöstoutfit 2014 från Massimo Dutti, enkelt, stilrent och grått
Nästa artikelTraces – Appen som lämnar meddelanden på en fysisk plats
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.