Vi besökte det delvis välkända Långbro Värdshus i sommarsolen

Långbro Värdhus ligger i Fruängen, en förort i södra Stockholm. Man brukar säga att Fruängen ligger på ”den rätta röda linjen”, alltså inte tunnelbanan mot Norsborg.
I Fruängen ligger långbroparken, ett gammalt mentalsjukhus från början på 1900-talet. Värdshuset ligger till med träd och gräsmattor runt om, en riktig idyll.
Värdshusets uteservering är väldigt populär och här hänger folk i drivor, vilket är väldigt kul att se, särskilt då klientelet är städat och vårdat.

Restaurangen

Restaurangen har en inne-del och en ute-del, där grillen är centrumet för ute-menyn medan inne lagas det klassisk svensk fin-mat.
Lokalerna är renoverade och riktigt fräscha.

Menyn

Menyn är vad jag kallar klassisk ”Kocken skall visa att han minsann är en riktig kock”-meny, med mycket fisk och skaldjursrätter och väldigt lite larv helt enkelt, inga plankstekar eller surf and turf.
Priserna är väldigt höga för en restaurang så pass långt från centrala Stockholm, men den härliga lokalen och parken utanför hjälper till att delvis rättfärdiga priserna.

Maten

Maten håller bra kvalité, dock inte tillräckligt hög kvalité för att motivera 200kr för en relativt vanlig förrätt som löjrom eller 350kr för en bit oxfilé.
Som vi sagt tidigare så är vi inte främmande för varmrätter för 500kr, så länge helheten kan motivera priset.

Jag skulle gärna se att de prioriterade om sin priser något, en restaurang långt från de attraktiva kvarteren borde lägga större fokus på tillgänglighet via mer rimliga priser.

Varmrätt

Grillad Cheeseburgare

Grillad Cheeseburgare med långbros egen ketchup

Vi satt på deras fantastiska uteservering och jag åt den grillade cheeseburgaren, en riktigt trevligt burgare med saftigt bröd, bra inlagd gurka och en syrlig coleslaw. Som tillbehör blev det grillad sötpotatis.

Kortfattat en bra hamburgare, kanske inte rimligt med 200kr för en Hamburgare med tillbehör, men väldigt god.

Dessert

Chokladkaka fylld med jordnötssmör
Chokladkaka fylld med jordnötssmör

Chokladfondant fylld med jordnötssmör

Till dessert beställde jag den ljumna chokladkakan, en av de bättre desserter jag ätit på länge, jordnötssmöret var precis på gränsen till att smälta och mangokompotten hade en perfekt sötma.
Väldigt bra dessert.

Service

Servicen på Långbro, tillsammans med deras uteservering gör väldigt mycket för helhetsintrycket, så gott som alla i personalen är trevliga, charmiga och glada.

Summering

Långbro värdshus stora behållning är uteserveringen och den härliga stämningen som kommer av att det ligger i en park. När solen ligger på är uteserveringen en av de bättre jag besökt i Stockholm.
Maten är bra, men inte riktigt prisvärd. Jag skulle uppskattat Långbro värdshus mer om de tonade ned komplexiteten på maten till förmån för priserna. Det skulle ge ett jämnare intryck av restaurangen.

ÖVERSIKT
Maten
7
Drycken
6,5
Atmosfär
9
Pris
4
Föregående artikelLékué Ice Box – Isbitar i mängder
Nästa artikelOld Fashioned – Den Manligaste Drinken?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
langbro-vardshus-recension<h3>Vi gillar</h3> Den fantastiska uteserveringen, läget i parken och den kunniga personalen lyfter Långbro. <h3>Vi ogillar</h3> Maten är riktigt dyr i förhållande till läge och kvalité, något som verkligen drar ned slutbetyget