Är du på jakt efter lätta världsrekord att slå? Då kan det här vara något för dig…

För här nedan är en lista med 12st rekord, nu är de kanske inte så extremt lätta som jag fick det att låta i rubriken, men några av dem skulle man faktiskt kunna slå om man bara bestämde sig för att göra det, och la ned lite tid också så klart. Ganska mycket tid i vissa fall. Men jag menar, hur svårt kan det vara att trycka i sig lite munkar, eller tejpa fast en nätt liten kompis på en vägg?

Det är något speciellt med världsrekord, vem vill inte vara bäst i världen på något? Även om det handlar om lätta världsrekord så är det fortfarande jäkligt kul att kunna stoltsera med den titeln.

Personligen skulle jag satsa på att tejpa fast någon på en vägg eller skriva ett sms med ögonbindel, de känns som de mest rimliga. Vilket skulle du försöka slå? Rösta gärna i slutet av texten.

Vill du hitta fler rekord, eller anmäla ett försök att slå ett av de här 12, relativt lätta världsrekorden, så är det bara att surfa på in på Guinnessworldrecords.com.
Om du skulle lyckas slå ett av de här rekorden så hoppas jag att du känner dig skyldig att skicka oss ett mail och berätta lite mer. Lycka till!

12 Lätta Världsrekord

Lätta Världsrekord
Lätta Världsrekord som du faktiskt skulle kunna slå

Lite kort om rekorden

Kortfattat om respektive rekord och om rekordhållaren fortfarande håller sin titel!

1: Snabbaste tiden att äta en 12-tums pizza

Enligt infografiken från 2017 var rekordet för att äta en 12-tums pizza (ca 30 cm i riktiga mått) var 41,31 sekunder. Nuvarande rekordhållare är Kelvin Medina som gör det på 23,62 sekunder, vilket är en uppdatering från infografiken.

2: Snabbaste tiden att skriva alfabetet

Skriva hela alfabetet så snabbt som möjligt. Rekordhållare är Mohd. Khurshid Hussain, 3,43 sekunder (oförändrat från infografiken).

3: Snabbaste tiden att tejpa en person på väggen med silvertejp

Tejpa en person på väggen så snabbt som möjligt. Rekordhållare är Ashrita Furman och Alec Wilkinson, 41,66 sekunder (oförändrat från infografiken).

4: Längsta tiden att snurra en basketboll på ett finger

Hålla en basketboll snurrande på ett finger så länge som möjligt. Rekordhållare är Ruben Alcaraz, 10 minuter och 33 sekunder (oförändrat från infografiken).

5: Flest vindruvor fångade i munnen på 3 minuter

Fånga så många vindruvor som möjligt i munnen på tre minuter. Rekordhållare är Ashrita Furman, 202 vindruvor (oförändrat från infografiken).

6: Flest syltmunkar ätna på 3 minuter

Äta så många syltmunkar som möjligt på tre minuter utan att slicka läpparna. Rekordhållare är Steve McHugh, 6 munkar (oförändrat från infografiken).

7: Flest Smarties ätna på en minut

Äta så många Smarties som möjligt på en minut. Rekordhållare är Ashrita Furman, 17 Smarties (oförändrat från infografiken).

8: Snabbaste hälen-till-tå promenaden på 10 meter

Gå 10 meter hälen-till-tå så snabbt som möjligt. Rekordhållare är Jock Busuttil, 11,66 sekunder (oförändrat från infografiken).

9: Flest skedar balanserade på ett ansikte

Balansera så många skedar som möjligt på ett ansikte. Nuvarande rekordhållare är Dalibor Jablanovic med 31 skedar, vilket är en uppdatering från infografiken där Aaron Caissie höll rekordet med 17 skedar.

10: Snabbaste tiden att skriva ett meddelande (SMS) på en pekskärmstelefon med ögonbindel

Skriva ett meddelande på en pekskärmstelefon med ögonbindel så snabbt som möjligt. Rekordhållare är Mark Encarnación, 25,90 sekunder (oförändrat från infografiken).

11: Snabbaste tiden att skriva ut 500 ark i färg med en skrivare

Skriva ut 500 ark i färg med en skrivare så snabbt som möjligt. Rekordhållare är HP Officejet Pro X551dw och Officejet Pro X576dw allt-i-ett-skrivare, 7 minuter och 19 sekunder (oförändrat från infografiken).

12: Flest armhävningar med klapp på en minut

Göra så många armhävningar med klapp som möjligt på en minut. Rekordhållare är Stephen Buttler, 90 armhävningar (oförändrat från infografiken).

Vilket rekord skulle du ha enklast att slå?

View Results

Loading ... Loading ...

Föregående artikel5 Grundregler för att skära ned på kalorier
Nästa artikelVeckans slapphetsbekämpare!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.