Tv spel, oftast hör man bara negativa saker, men det finns faktiskt mängder med positiva effekter av att spela

Definitionen ”smart” är lite luddig, och allt är, som vi alla vet, relativt. Men om vi tittar på ordet smart och bestämmer oss för att det är ett mått för kombination av alla de förmågor och kunskaper vi har användning för i vardagen, då kan man definitivt säga att man blir smart av att spela tv spel.

Reaktionsförmåga, detaljfokus och minne

Studier som gjorts visar att folk som spelar tv spel minst 30 minuter per dag är märkbart bättre än snittet när det gäller bland annat reaktionsförmåga, minne, strategisk planering och finmotorik, något alla måste hålla med om är mycket användbara förmågor i det dagliga livet.

Det beror på typ av spel

Utöver de ovan nämnda fördelarna så finns det mängder med andra förmågor man kan förbättra genom att spela tv spel, men det beror på vilken typ av spel man spelar.
Spelar du onlinespel där du interagerar med andra människor hela tiden, ja då är det mer eller mindre omöjligt att inte slipa på sina sociala förmågor. Spelar du spel med historisk anknytning (t.ex. ”Assassins Creed” och ”Total War”) så kommer du förbättra din allmänbildning, förutsatt att du är lyhörd och tar till dig av informationen.
Det finns även mängder med exempel på hur personer som spelar tv spel är märkbart bättre än sina icke-spelande medmänniskor på engelska. Ett stort antal spel kräver en relativt hög nivå av engelskakunskap för att kunna sätta sig in i och förstå.

Kortfattat så finns det många fördelar med att spela tv spel, men precis som med alla typer av aktiviteter så finns det negativa sidor av att utöva dem för mycket. Sitter du och spelar 8h per dag så kommer inte de positiva aspekterna att överväga de negativa. Allt är bäst i rätt mäng och vill du dra nytta av fördelarna med att spela tv spel så skall du spela med måtta och variera det med mängder med andra aktiviteter.

AsapSCIENCE till undsättning

Om du inte tycker att ovanstående information var tillräckligt pedagogisk så finns här även en video från AsapSCIENCE som besvarar den relativt heta frågan ”Blir man smart av att spela tv spel?”.

Blir man smart av att spela tv spel?

Föregående artikelHur blir man gammal? Här är de gemensamma nämnarna
Nästa artikelH1Z1 – En storsatsning inom ”Zombie Survival”
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.