Du känner dig lite snuvig och har ont i halsen, är det läge att träna?

När kroppen angrips av ett virus så behöver den immunförsvarets fulla styrka för att återhämta sig. Ofta får man höra att man skall undvika att träna när man är sjuk, men varför? och stämmer det ens?

Det är skillnad på träning och träning

Kroppen mår som allra bäst om den får bra näring, mycket solljus och får en chans att röra på sig varje dag. Det gäller inte bara hjärnan utan alla kroppens funktioner, inklusive immunförsvaret. Vid måttlig fysisk aktivitet får immunförsvaret maximal boost, motionerar du för lite eller för mycket så försämras ditt skydd mot sjukdomar.

den gamla sanningen ”Man skall inte träna när man är sjuk” stämmer inte. Men det är som sagt skillnad på att träna och att träna. Är du förkyld och har ont i halsen så är det viktigt att undvika för tung träning, då detta kan leda till hjärtmuskelinflammation, en allvarlig sjukdom som kan vara mycket långvarig.
Men undviker du allt för tung träning så mår som sagt kroppen bättre, även under själva sjukdommen. Yoga är ett bra exempel på motion som du kan ägna dig åt när du är sjuk, men undvik HIIT och löpträning.

Bör man träna när man är sjuk – Infographic

Träna när man är sjuk
”Bör man träna när man är sjuk?”
Föregående artikelHur fungerar odds? – Jag tippar på att du fattar det här
Nästa artikelSkinny Bitch – Drinken Vars Namn Säger Allt!
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!