Sportdrycker efter träning rekommenderas hårt av företagen bakom dem, men är de verkligen bra? Och är de bättre än ett helt vanligt glas O'Boy efter träning?

Efter ett träningspass behöver du kolhydrater för att återhämta dig, du behöver även vätska för att återställa balansen och till sist behöver du proteiner för att återbygga de skadade musklerna. Allt detta hittar du i ett glas O'Boy. En studie gjord på University of Indiana i USA pekar på att O'Boy efter träning faktiskt är ett riktigt bra alternativ till klassiska sportdrycker.

O'boy efter träning – En studie

2006 utförde 9 cyklister en träningssession i 3 etapper, vartannat träningspass var till utmattning och vart annat en vanligt tärningspass. Efter varje pass drack en del av dem chokladmjölk och en del drack klassisk sportdryck, t.ex. Powerade. Resultaten visade att de som drack chokladmjölk presterade märkbart bättre än de som drack sportdryck. Ytterligare en studie gjordes i Texas, också på cyklister. Här visade det sig att de som drack chokladmjölk hade mer muskler, mindre fett och bättre tider än de som drack sportdryck.

Vad betyder det här då?

Intressant resultat, och faktiskt stöd för de aktuella reklamkampanjerna från bland annat Arla, med sin slogan ”Naturens Egen Sportdryck”. Viktigt att minnas här är dock att en Sportdryck inte är samma sak som en proteinshake, en sportdryck innehåller kolhydrater och elektrolyter och har som syfte att återställa vätskebalanser och sockerhalterna i kroppen efter träning. En proteinshake är något helt annat.

Slutord

Kul att se något så fundamentalt som mjölk få lite positiv uppmärksamhet. Sen måste man ju se detta som goda nyheter då O'Boy är fantastiskt gott!

Föregående artikelGlöm Smart Watches, här är en Smart Ring!
Nästa artikel5 smarta saker du inte visste du kan göra med Google!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.