Smarty en ring kopplad till din iPhone!

Den senaste tiden har vi läst mycket om 'Wearable tech” i form av Smarta klockor, det här är dock något ännu mer extremt, en smart ring.

Smarty vill hjälpa dig hålla koll på vad som händer (ringen blir som ett notifikationscenter) så du slipper titta på din telefon hela tiden. Det är en bra tanke, och jag är för konceptet med 'wearable tech' då det kanske kan få folk att titta på sina telefoner mindre.

Smarty har en LED-display, är gjort i rostfritt stål och kopplas till din telefon med Bluetooth. Batteritiden är ca 24h och syftet är alltså att kunna hantera olika notifikationer, så som telefonsamtal och alarm direkt ifrån fingret. Eftersom Smarty är kopplad med Bluetooth så får du även en varning om du är mer än 10 meter ifrån din telefon, en praktiskt funktion som hjälper dig komma ihåg din telefon, som om du skulle glömma den.

Trots att 'Wearable tech' varit mycket populärt i media de senaste året så har det gått mindre bra för Smartys Indiegogo-kampanj (typ som Kickstarter) som nått ungefär 25% av sin budget. Dock så är kampanjen upplagd så att de kommer samla in pengarna och påbörja utvecklingen även om kampanjmålet inte nås.

Vad tror du? En Smart ring, är det något du skulle ha användning för, eller är det bara fluff?

Du hittar kampanjen här.

Föregående artikelFejk-Tolk infiltrerar Nelson Mandelas begravning
Nästa artikelO’boy efter träning, Naturens egen sportdryck! Eller?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.