Google är som bekant mer än en sökmotor. Här är lite smarta saker du kanske inte visste att du kunde använda Google till

Google är inte bara till för att hitta fakta om fiskar eller vem som var statsminister 1984, du kan använda Google för en otrolig mängd saker. Vi känner alla till Google Maps och Google Bildsök, men visste du att du även kan använda Google till detta:

Miniräknare

Behöver du en miniräknare? Inga problem, skriv in talet du vill lösa så gör Google det åt dig, prova t.ex. med 500*30-15 eller något liknande.

Konvertera Valuta

Skriv bara mängden och valutan för att få den konverterad till din egen valuta. Svaret baseras på det språk och den plats du ställt in.

räkna-om-euro-till-kronor

Kolla vädret

Skriv bara ”Väder” följt av en ort så får du aktuellt väder för den ort du skrivit.

vädret-via-google

Söka inom en Webbplats

Skriv ”Site:” och sedan den webbplats du vill söka på, t.ex. ”site:ikea.se bäddsoffa” för att hitta bäddsoffor på ikea.se. Genom att söka på det här sättet får du alltså endast resultat från ikea.se, ingen annan Webbplats som skriver om bäddsoffor kommer synas i sökresultatet.

Konvertera från det inte speciellt logiska mätsystemet till det metriska

Skriv t.ex ”10 feet” för att få det ologiska måttet i metriska, läsbara, mått. 10 feet är för övrigt 3,04m.

Slutsats

Google kan användas till en mängd olika smarta saker, spara lite tid och kolla in den här tipssidan för fler smarta och tidssparande funktioner.

Föregående artikelO’boy efter träning, Naturens egen sportdryck! Eller?
Nästa artikelVad betyder olika färger världen över? – Och vad har dem för betydelse i olika Religioner?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.