Svart symboliserar Hälsa och Välstånd, eller står Svart för Död och Sjukdom?

Färger är ett intressant ämne, De påverkar vår sömn, de aktiverar våra sinnen och de har väldigt stor betydelse i religiösa sammanhang. Här nedan är en infographic som visar oss betydelsen av färgerna i olika kulturer och olika Religioner.

Det är fascinerande att se vilka skillnader som råder, t.ex. Så förknippar vi i västvärlden färgen Svart med negativa känslor och situationer, medan de i Japan förknippar Svart med Hälsa och Välstånd.

Andra intressanta skillnader är:

  • Västvärlden ser färgen Grön som en symbol för Avundsjuka och Girighet, medan de i Mellanöstern förknippar Grön med Styrka och Hopp.
  • Kristna och Judar kopplar samman färgen Gul med negativa saker så som Sjukdommar, Svaghet och Korruption. Buddhister förknippar Gul med Frihet och Stabilitet.
  • I Indien förknippas färgen Blå med Styrka och Atletisk Skicklighet, i Västvärlden är det en symbol för Depression och Lugn.

Vad betyder olika färger i olika kulturer och religioner?

Vad betyder olika färger?
Färger har stor betydelse i sammhället och religion, och det är stora skillnader i olika kulturer.

Färgernas allmänna betydelse

Det här handlade som sagt om färgernas olika symbolik i olika kulturer. Vill du läsa mer om färger så bör du kolla in vår gigantiska guide: ”Olika färgers betydelse – Symboliken bakom alla färger!”, där hittar du allt om vad färger betyder och symboliserar, både allmänt och specifikt i klädsel.

Föregående artikel5 smarta saker du inte visste du kan göra med Google!
Nästa artikel6 Jultomtar i fylleslagsmål, på Jultomtarnas årliga ”konferens”
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.