Undvik testosteronbrist, lyft skrot och ät proteiner!

Somliga tränar för att gå ner i vikt men många män vill hellre vill gå upp i vikt och detta genom att öka muskelmassan. För de flesta är det inte bara för att man tycker det är snyggt och att muskulösa axlar är stiligare i kostymen. Genom att bygga mer muskler kan man nämligen både känna att man får bättre självförtroende och bättre hållning.
Att ha en hälsosamt muskulös kroppshydda kan förutom att få en att känna sig sexigare även förbättra ens prestation mellan lakanen och motverka testosteronbrist.

Så vad bör man göra för att få ut det mesta av sin träning och skulptera sin drömkropp? Här är 3 tips på saker du kan göra för att maximera din träning!

1: Lyfta skrot!

Trots att det finns många tillskott, som man exempelvis kan ta för att förenkla och maximera muskeluppbyggande måste man självfallet svettas lite. Styrketräning är den mest effektiva träningsformen för den som vill öka i storlek och bygga muskler. Vad man bör tänka på när man ägnar sig åt styrka är att försöka variera träningen så att alla muskelgrupper får jobba. Vi har nog alla sett snubben på gymmet som aldrig har kört ett ben-pass i hela sitt liv och det är inte honom du vill se ut som.
Är du något av en nybörjare är det viktigt att du tar det lugnt i början så att du inte skadar dig. Det går inte att träna med en sträckt axel eller en spricka i vaden, ta det försiktigt så kommer du till slut kunna bänka som hulken.
Motverka Testosteronbrist

2: Håll koll på dina testosteronnivåer

Som jag tidigare nämnt måste man göra sin beskärda del av rå träning för att bygga muskler men det finns fysiska omständigheter som kan gör det svårare att öka i muskelmassa. Män föds med könshormonet testosteron hur mycket kan variera något från person till person, det är det som gör att vi kan bygga muskler och som driver sexlust. Från 20 års åldern börjar testosteronnivåerna sjunka, hur mycket och hur fort varierar och kan bero på ärftlighet, miljö eller livsstil. Somliga drabbas av testosteronbrist vilket leder till att man kan känna sig hängig och håglös, har svårt att bygga muskler och hålla sig i form samt känner en minskad sexlust och har svårigheter med potensen. Om du tror att du löper risk för testosteronbrist så ska du uppsöka läkare för en ordentlig undersökning.

3: Se till att du får i dig rikligt med protein

För den seriöse kroppsbyggaren kan det vara svårt att hinna få i sig tillräckligt många kalorier under en dag för att bygga mer muskler. För att råda bot på detta dilemma vänder sig många till olika kosttillskott till exempel proteinpulver. För den kräsne finns det många olika smaker av proteinpulver och vill man lyxa till det kan man göra en god och vitaminrik proteinsmoothie med färsk frukt i. När det gäller kosten är det kvalitet och inte bara kvantitet som gäller. Se till att äta snabba kolhydrater innan träning och ät nötter och baljväxter för att få extra mycket nyttigt protein.

Föregående artikelVarför Får Man Fräknar? Och Varför Har Rödhåriga Fräknar?
Nästa artikelHur Skär Man Kött? Är Det Med, Eller Mot Fibrerna?
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.