Hur du kliver in i ett rum kan göra stor skillnad…

När du kliver in i ett möte, oavsett om det är ett jobbmöte eller när du möter upp några gamla kollegor på krogen, så är sättet du gör entré på avgörande för vilken stämning du kommer in i mötet med, och vilken roll du får i mötet.

Vill du ta en dominant plats i ett möte, eller bara säkerställa att du kommer in med positiv energi och tar med dig lite ”skjuts” in i mötet så är det viktigt att tänka på hur du gör entré. Öppnar du dörren lite försiktigt och smyger in samtidigt som du tittar ned i golvet, ja då kommer du varken ta med dig positiv energi in i mötet, eller ha en chans att ta en dominant position. Öppnar du däremot dörren med tydlig intention och kliver in och möter allas blickar med ett leende, ja då är du i en betydligt bättre position!

I den här guiden går vi igenom 3 enkla tips som hjälper dig göra entré på ett bra och kraftfullt sätt. Förhoppningsvis så kommer du får svar på frågan ”Hur gör man en bra entré?”.

1: Gå in i rummet med ett syfte

göra entré hur gör man

Kliv aldrig i ett rum utan ett tydligt syfte, du kommer uppfattas som osäker, flackande och lite spretig. Oavsett vad det är för syfte du bestämmer dig för att ha så är det viktigt att ha ett. Syftet kan vara storslaget, som att bestämma dig för att övertala din chef, landa en kund eller motivera dina kollegor. Men det kan också vara något trivialt, som att bestämma dig för att sätta dig på en specifik plats, eller be om någons penna bara för att ta initiativ.

Har du ett syfte så syns det i din blick, och man känner det i din utstrålning. Det blir svårt att inte lägga märke till dig och det blir lätt för dig att ta initiativ.

2: Kliv in med ett leende

göra entré tips

Le! Det skadar aldrig att le. Oavsett som du är på väg in i ett obekvämt möte med någon som är missnöjd, eller ett positivt möte så kommer det ge dig ett övertag om du kliver in i rummet med ett leende. Personer som ler prioriteras alltid över personer som ser sura ut när vi bestämmer oss för vem vi litar på mest och vem vi sympatiserar med mest. Detta är extra effektivt om du kommer in på ett möte med ett flertal deltagare.

3: Tänk på hållningen

få bättre hållning tips

Din hållning säger mycket om dig som person. Detta kanske bara är en fördom, men det spelar ingen som helst roll. När det handlar om att göra ett gott första intryck så går allt ut på att använda sig av fördomar, just eftersom fördomar ligger djupt nere i folks undermedvetna och påverkar dem utan att de själva vet om det.

Att ha en bra, stark och rak hållning är alltid viktigt, oavsett situation, så det är alltid en fördel att ha bra hållning.

bra hållning
Har du bra hållning?

Sammanfattningsvis

Hur du kliver in i ett rum gör större skillnad än du tror. För du med dig energi, syfte och målmedvetenhet, eller osäkerhet, förvirring och dålig stämning?

Här nedanför är 3 saker du bör tänka på, och lägga dig till med om du vill bli bra på att göra entré på ett sätt som har positiv effekt för dig, och för omgivningen.

  1. Gå in i rummet med ett syfte
  2. Kliv in med ett leende
  3. Ha bra hållning när du kliver in i rummet

Där har du det, 3 konkreta saker som hjälper dig göra en bra entré.

Läs mer om det här med karisma och utstrålning

Vill du läsa på mer, och lära dig mer, om hela konceptet utstrålning, karisma och kraft i personen, ja då finns det mängder av intressant läsning. Börja med att kolla in vår boktips på ämnet personlig utveckling och självhjälp, men kolla även in kategorierna personlig utveckling på BookBeat och Nextory, där hittar du massvis av härlig, och utvecklande lyssning, fördelen med ljudböcker är att du dessutom kan göra något annat samtidigt, t.ex. förbättra din hållning på gymmet, eller laga mat.

Föregående artikelSka Man Följa De Redan Etablerade Strategierna För Casinospel?
Nästa artikelKlädkod Frack – Vad Innebär Det Och Vilka Accessoarer Gäller?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.