Några tips som hjälper dig slippa bo som en vuxen pojke…

Man vill inte vara en pojke, man vill givetvis vara en man. Inredning kanske inte är det viktigaste för att kunna definiera sig som man istället för pojke, men det är en sak som tillsammans med andra utgör en helhet. Några andra boxar du måste ticka så att säga är att lära sig vett och hyfs, klä sig respektabelt och ta hand om människorna omkring dig. Men i den här guiden tänkte vi inte täcka hela ämnet att vara en man, nej det är lite för stort, vi nöjer oss med 3 smarta och enkla tips för att fixa till ungkarlslyan.

Sovrummet

Sovrummet är ett ofta bortglömt rum när det gäller den klassiska ungkarlslyan. Många unga män lägger all energi. på vardagsrummet och glömmer helt bort resten. Men sovrummet säger en hel del om en man, och förhoppningsvis ska du ju ha sällskap där inne, och då vill du ju att rummet ska representera dig på ett bra sätt.

Självklart har du en säng, och du har kanske till och med ett nattduksbord, en lampa också kanske? Men kan det kanske vara så att din säng är en Ikea-madrass på ben? Är det verkligen en säng? Lägg några hundralappar på en sängram och vips så har du förvandlat rummet från någon slags cell till ett riktigt sovrum, med karaktär. Enkelt, billigt och effektfullt.

ungkarlslya sovrum

Vardagsrummet

När det gäller vardagsrummet lägger många unga män energin på led-belysta vitrinskåp, högtalarsystem och en fet tv, men de sakerna gör tyvärr inte rummet, de är bara funktioner i rummet. Ett mysigt vardagsrum behöver följande saker för att stå ut och verkligen bjuda in:

  • Supporterande belysning – En taklampa är trist, den är dessutom säkert för stark för att skapa någon slags hemtrevlig känsla. Ett vardagsrum behöver minst två andra ljuskällor, gärna en i fönstret och på någon hylla framme vid TVn
  • Matta – Ja, en matta, svårare än så är det inte
  • Vardagsrumsbord – Lägg några tusenlappar på ett snyggt bord till vardagsrummet, det är värt det och det gör så oerhört mycket för känslan i rummet
  • Växter – Levande ting i ditt vardagsrum är viktigt! Välj lättskötta garderobsblommor så kommer du inte behöva spendera mer än några minuter per månad för att hålla dem frodiga och fina

Köket / matsalen

Rummet där du äter, oavsett om det är ett kök, en matsal eller kök med matdel, behöver lika mycket kärlek som alla andra rum. Några enkla saker att pimpa rummet med är sjysta matstolar, en vettig lampa och lita fina köksgrejer på bänken, en sån där keramik-kruka att ha spatlar och träslevar i, en liten vacker låda att ställa olivolja och pepparkvarn i osv. Tänk lite Ernst Kirchsteiger så kommer det bli bra, jag lovar.

ungkarlslya kök

Vilket rum tycker du är svårast att inreda?

Vilket är det svåraste rummet att få till?

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis

Kort och koncist, våra snabba och effektiva tips för sovrum, vardagsrum och kök/matsal:

  1. Sovrum – Ha inte bara en Ikea-madrass med ben, lägg till en sängstomme så får hela rummet karaktär
  2. Vardagsrum – Jobba med belysning som inte är taklampan, ha levande växter och för guds skull köp en matta
  3. Köket/matsalen – Ordentligt stolar i snygg design gör stor skillnad, och det gör faktiskt också det där lilla stället du ställer olivoljan och pepparkvarnen i

Lycka till med inredningen!

Föregående artikel3 Tips För Att Skapa Den Perfekta Trädgården
Nästa artikelSå Håller Du Dig Aktiv Utan Att Träna
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.