En välgjord uteplats är nyckeln till en härlig trädgård…

När du skapar den perfekta trädgården finns det några saker du bör komma ihåg. Det första är att välja rätt terrass. Om du vill ha en trädgård med lite underhåll är det bäst att välja sten eller betong. Om du vill ha något mer traditionellt är terrasser av trä ett bra val. Nästa sak att tänka på är din häck. En väl vald häck kan ge mer avskildhet och minska underhållskostnaderna. Slutligen, se till att planera din trädgård noggrant och använd växter som är lämpliga för din klimatzon.

Terrass – Sten, betong eller trä?

När det gäller uteplatser finns det tre huvudsakliga material att välja mellan: sten, betong och trä. Varje material har sina egna för- och nackdelar det är därför viktigt att välja rätt för din trädgård.

Stenterrasser är underhållsfria och hållbara, men kan vara dyra. Till exempel är marktegel terrass ett utmärkt val om du vill ha något som inte kräver mycket underhåll och är långvarigt.

Betongterrasser är billigare än sten, men kräver mer underhåll. Träterrasser är det mest prisvärda alternativet, men kräver mest underhåll.

Häck – vilka häckar som kräver minst underhåll

Häckar kan ge avskildhet och minska ljud men de kräver regelbundet underhåll. Vintergröna häckar är ett bra val om du inte vill lägga ner så mycket tid på att underhålla din trädgård. Lövfällande häckar bör beskäras sent på vintern eller tidigt på våren. Barrhäckar behöver klippas två gånger om året.

Utforma din trädgård med solen i åtanke

När du planerar din trädgård är det viktigt att ta hänsyn till solen. Solen rör sig över himmelen från öst till väst, så du bör placera din sittplats därefter. Om du vill njuta av kvällssolen ska du se till att din sittplats ligger i den västra delen av trädgården. Om du vill njuta av morgonsolen bör du placera sittplatsen i öster. Tänk på var solen kommer att stå vid olika tidpunkter på dagen och planera därefter.

När du skapar den perfekta trädgården finns det några saker du bör tänka på. Den första är att välja rätt terrass. Om du vill ha en trädgård med minst underhåll är det bäst att välja sten eller betong. Om du vill ha något mer traditionellt är träterrasser ett bra val. Nästa sak att tänka på är din häck. En väl vald häck kan ge mer avskildhet och minska underhållskostnaderna. Slutligen, se till att planera din trädgård noggrant, med hjälp av växter som är lämpliga för din klimatzon. Genom att följa dessa tips kan du skapa en trädgård som du kan njuta av i många år framöver.

Föregående artikelEtt Par Glasögons Olika Delar – Allt Du Behöver Veta!
Nästa artikelFixa Till Ungkarlslyan Med Några Enkla Uppgraderingar
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.