Ironiskt nog så finns det en App för dig som är beroende av telefonen

Pause kan kännas lite som ett skämt, en app för att hjälpa dig som är beroende av telefonen? Ironi?
Idén är att du ställer in hur lång tid du planerar att vara ”ifrån” din telefon, och vilken typ av aktivitet du planerar att ägna dig åt. Sedan ställer du in telefonen på flygplansläge. Så fort telefonen kommer in i flygplansläge så börjar Pause att logga din tid. En ganska simpel lösning, men du vet vad man säger, ”Less is more”.

beroende av telefonen
Kan Pause hjälpa dig om du är beroende av telefonen?

Topplistor

Vill du bli sporrad att uppleva mer av världen, och mindre av telefonen, så kan du även bjuda in dina vänner att använda Pause. Självklart finns det då en topplista som håller koll på vem i din vänskapskrets som har sin telefon i flygplansläge mest.

Du hittar mer info, och en presentation av Breakfree på deras officiella hemsida.

Beroende av telefonen?

Oavsett om Pause kan hjälpa dig eller inte så kan det vara intressant med lite statistik.
Här nedan är en infographic baserad på studier som nyligen gjorts i Storbritannien. Personligen tror jag inte det är speciellt stor skillnad mellan våra två länder i den här frågan (snackar vi mat och tandhälsa så ser det dock sjukt annorlunda ut). Det är nog snarare så att vi kanske är ännu värre när det gäller att vara beroende av telefonen.

Beroende av telefonen
Beroende av telefonen?
Föregående artikelRecension av Watch Dogs – Klarar det hypen?
Nästa artikelEn get på ryggen – Du tror säkert att det här är ett skämt
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.