Inte ditt vanliga tjafs!

Om du planerar en resa till Britternas huvudstad har du turen på din sida. För här listar vi 5 saker man måste göra i London.
Du hittar enkelt listor med Big Ben som är ett måste. Madame Tussauds, Kungliga slottet, Selfridge, Harrods, Tower Bridge och många fler… Ärligt talat, hur många listor med de klassiska turistmålen har du läst?

När du ska hitta på aktiviteter på dina resmål är det oftast smart att först definiera hur länge du ska vara på destinationen och är du den klassiska turisten eller en mer äventyrlig typ?

Den typiska turisten har oftast ett mål med sin resa. Vi kan uttrycka det lite som den engelske journalisten och författaren Gilbert K Chesterton:

”En äventyrare ser det han ser och en turist ser det han kom för att se.”

Det ena är inte bättre än det andra men bestäm dig så du slipper se ut som sällskapsresan. Därför har vi valt att sätta ihop den här listan över saker man måste göra i London.

5. Köp dig ett klassiskt paraply

För det första så kommer du troligtvis behöva ett paraply i London oavsett när du åker dit. Det regnar jämt. För det andra kräver alla män ett robust och ordentligt paraply.

På James Smith & Sons på New Oxford Street kan du inhandla diverse kläder för väta. De har varit med i branschen sedan 1830 och är vida kända för sina paraplyn.

Du kommer också hitta en uppsjö av käppar med djurhuvuden, några mer moderna och även riktigt lätta som passar i en weekend bag. James Smith & Sons är väl värt ett besök även om du till slut skulle köpa ditt paraply av en gatuhandlare på Leicester Square.

Saker man måste göra i london 3
Paraplyer någon?

4. Käka bacon på ett Cabman’s Shelter

Om du strosar omkring i Londons parker eller på dess gator kan det hända att du stöter på en mörkgrön stuga. Detta är vad som kallas ett Cabman’s Shelter.

Dessa upprättades under sent 1800-tal för taxichaufförer och kuskar. Det står en utanför Temple tube station och en på Russell Square. Du kan köpa te eller goda smörgåsar med bacon eller korv.

Saker man måste göra i London 2
De klassiska turistmålen kommer du alltid stöta på, de är de dolda guldkornen man ibland behöver hjälp att hitta

3. Sväng förbi den gömda baren på BFI

BFI står för British Film Institute och är en populär destination för filmälskare. Det ligger vid Londons South Bank centre som ligger längs floden Themsen.

Väl inne på Benugo Bar kan du hitta en dold dörr bland bokhyllorna och denna leder dig till deras Drawing Room med en gömd bar. Där serveras cocktails och kanapéer till de som vågar sig in. Interiören ser ut som den kommer från en gammal gentlemannaklubb och är inredd med mahogny och lädersoffor. En perfekt avslutning på en lång dag.

Skulle du inte hitta dörren kan du alltid fråga personalen.

2. Gå på Ginprovining och få testa G & T på riktigt

I London kan du hitta en handfull gin-destilerier. De som sägs vara bäst är Sipsmith där kostar en guidad tur endast 15 pund och då ingår en G & T, dock måste Sipsmith bokas några veckor i förväg. (http://www.sipsmith.com/tours)

Du har även East London Liquor Co som även destillerar vodka och whisky. (http://eastlondonliquorcompany.com)

Slutligen har du The London Gin Club som är en juvel lokaliserad på Tottenham Court Road. Här kan du även få testa på professionella smakturer eller deras avsmakningsmeny som ligger omkring 25 till 55 pund. (http://thelondonginclub.com)

ginprovning i london
Ta dig hit, sätt dig ned och njut av riktigt bra Gin (East London Liquor Co)

1. Street food när det är som bäst

Street food eller gatumat på svenska är något som kommer mer och mer. Över allt dyker det upp Food Trucks och den tidigare skabbiga korvmojen får en upphaussning och är plötsligt en pärla för mexikansk mat.

I London finns Street Feast (http://www.streetfeastlondon.com). Detta är en kvällslig matmarknad. Fram till klockan 19 är det fritt inträde och därefter kostar det 3 pund. Det finns även barer så du kan spendera hela natten här om du så önskar.

Här finns allt du söker vad gäller mat och dryck. Ett fantastiskt ställe att går för en bit mat, en drink eller varför inte en helkväll?

Föregående artikelHur Är Det Nu, Är Jordnötssmör Nyttigt?
Nästa artikelHur Ger Man Konstruktiv Feedback?
"If you need a friend, get a dog". Ibland citerar jag fiktiva personer, ibland skriver jag om dem. Men för det mesta är det en lögn. När jag inte unnar mig en India Ale från Nils Oscar på "bästkusten" läser jag om sådant som intresserar mig. Jag önskar jag kunde säga att jag alltid är objektiv. Men det vore två lögner i samma bio. Det värsta som finns? När personer säger "enligt min åsikt" - Jag vet att det är din åsikt, det är du som säger det."