Den okrönta semesterhuvudstaden…

Barcelona är den okrönta semesterhuvudstaden på Spaniens fastland (Kanarieöarna och Mallorca krossar ju givetvis fastlandet sett till nicea resmål). Varje år åker tusentals Svenskar till Barca för att njuta av en välförtjänt weekend i solen. I den här guiden listar vi 6 saker man måste göra i i Barcelona!

1: Ramblas

Den långa, berömda shoppinggatan kantad med allt från exklusiva butiker till klassiker som Zara och H&M. Oavsett vad du är intresserad av att unna dig så hittar du det på den här gatan.

Inget besök till Barcelona är komplett utan en tripp nedför gatan, givetvis med några stopp på diverse barer och kaféer.

2: Gaudiparken

barcelona gaudiparken

Den kända konstnären Antoni Gaudi skapade hundratals unika konstverk och är arkitekten bakom den enormt imponerade katedralen Sagrada Familia. I Barcelona finns en hel park fylld av många av hans mest unika skulpturer. Strosa runt i solen och förundras av hans kreativitet och hantverk.

3: Fotboll

barcelona fotboll

Spanien är synonymt med fotboll för många, och Barcelona FC som är ett av topplagen huserar på den magnifika arenan Camp Nou. Även om du inte gillar fotboll, eller sport för den delen så är det faktiskt värt att ta en sväng förbi arenan, den är en ”sight to see” som man säger.

4: Festa lá espanol

att göra i barcelona festa

Barcelona är en välkänd feststad, jag vågar nog faktist påstå att den primära turistattraktionen och orsaken att åka till Barcelona är just för att festa. Orsaken till det är att staden ligger förhållandevis nära en lång rad europeiska städer, är lite tropisk och så där lagom lyxig att alla kan unna sig en utekväll utan att bli ruinerade.

Så åker du till Barcelona bör du unna dig en utekväll. Nere i hamnen finns en lång rad välkända nattklubbar, som Opium, Dome och Row.

Vill du hellre spendera kvällen, och småtimmarna på en mer tavernaliknande plats så har du ställen som Bonavida och Banker's bar, de ligger ett par kvarter upp från hamnen i en mer stillsam del av staden.

5: Äta tapas i old town

Tapas äts bäst på genuina tapasbarer. I östra delarna av Barcelona finns en hel del klassiska ställen där servitören knappt kan ett ord engelska. Precis som det skall vara!

Här kommer du få den mest genuina maten och äta den sida vid sida av ”äkta spanjorer”, inte ryssar, engelsmän och andra Svenskar…

6: Kolla på Sagrada La Familia

saker att göra i barcelona sagrada familia

Katedralernas katedral! Vi har redan hyllat Gaudi en gång i den här guiden, men hans verk är så enastående att de tåls att nämnas två gånger. Det här bygget är helt sinnessjukt och det är den primära sevärdheten i Barcelona, oavsett om du är intresserad av arkitektur eller inte. Det är omöjligt att beskriva för någon som inte sett det. Det är som ett slag i ansiktet mer eller mindre. Så missa inte detta!

Läs mer om Sagrada Familia på deras officiella hemsida.

Sammanfattningsvis

Här är 6 saker man måste göra i Barcelona, annars har man missat en viktig del av vad staden har att erbjuda!

  1. Ramblas – Strosa ned för Ramlas, shoppa, drick cervezas och chilla på en uteservering
  2. Gaudiparken – Unika skulpturer kantar Gaudiparken som är en integrerad del av Barcelona
  3. Fotboll – Fotboll är i varje spanjors hjärta, så ta dig tiden att besöka Camp Nou och kolla på äkta spansk fotboll
  4. Festa – Barcelona är primärt en feststad, så missa inte att njuta av utbudet
  5. Tapas i old town – Äkta spanska tapas hittar du i östra Barcelona, old town
  6. Sagrada Familia – Katedralernas katedral!

Trevlig resa!

Föregående artikelScarf För Män – En Bortglömd Men Fantastisk Accessoar
Nästa artikelLedande Svenska Teknikföretag – Betaltjänster, Sök Och Klimat
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.