Vi ligger i täten här uppe i norr…

Sverige är ett land som har en stark närvaro globalt när det gäller teknikföretag. Ett flertal välkända företag har sina rötter i Sverige och det är därför alltid spännande att kika på de ledande Svenska teknikföretagen just nu. För att se vad framtiden har att erbjuda, ifall någon av de skulle se stora framgångar.

Betaltjänster ser stora framgångar

Mondido är en betaltjänst för e-handel som gör det möjligt för kunder att öka försäljningen genom att minska antalet misslyckade betalningar och genom att optimera transaktionsflödet. Mondido och liknande betalningstjänster hjälper sajter att behandla kundbetalningar på ett enkelt och smidigt sätt.

Betalning är något som spelar en kritisk roll i användarupplevelsen då många användare ger upp om det inte finns tillräckliga betalningsmetoder, eller om betalningsprocessen skulle krångla. Det är främst på grund av detta som betaltjänster ser så pass stora framgångar i dagsläget då de gör det enklare för kunder att genomföra transaktioner.

En av de allra viktigaste aspekterna är att betaltjänster hjälper företag att erbjuda ett flertal olika betalmetoder. Många människor är bekväma med en specifik betalmetod och använder helst enbart den. Det finns exempelvis personer som föredrar att betala med kreditkort, medans andra föredrar banköverföring eller exempelvis Swish. Du kan läsa mer om betalsystem i denna artikel för att få en bättre förståelse för vilka olika typer det finns.

Sökmotorer slår på stort

Det Stockholmsbaserade teknikföretaget Stravito har lyckats enorm på senare tid tack vare sin produkt som kort och gott beskrivs som ett ”Google för företag”. För att förklara det lite djupare så är Stravito en programvara för kunskapshantering utformad för att hjälpa organisationer att kurera och lagra dokument relaterade till marknadsundersökningar och insikter i ett centraliserat arkiv. Det gör det möjligt för företag att leverera relevant innehåll till målgrupp med hjälp av artificiell intelligens (AI) och maskininlärningsteknik (ML) på ett enkelt och smidigt sätt.

De har idag enorma företag bland sina kunder så som Pepsi, Electrolux och McDonalds för att nämna ett par stycken. De gör det så enkelt som möjligt att få fram relevant information till rätt personer helt enkelt. Genom att erbjuda anpassade lösningar som är skräddarsydda för varje företag, så har de sett enorma framgångar och har troligtvis en mycket ljus framtid framför sig.

Klimatkämpar som lyckas väl

Drupps är en startup som minskar vattenavtryck genom luftburen vattenåtervinning. De opererar främst på en industriell nivå där de hjälper större företag att minska sina vattenavtryck genom att återvinna bland annat ånga, men även andra typer av luftburet vatten. De erbjuder skalbara system för produktion av vatten från ånga för att minska industriellt vattenavtryck och ökad vattenhållbarhet.

Detta är något som är särskilt användbart i torrare delar av världen där vatten ibland kan vara bristfälligt. Många företag och industrier slösar idag helt enkelt bort mängder av ånga genom att släppa ut den i atmosfären. Detta gör att allt mer vatten behövs tas in från en extern källa för att uppfylla behoven.

Du kan läsa mer om Drupps i denna artikel på Aftonbladet. Genom att hjälpa dessa industrier att återvinna sin ånga så kan man dels spara på kostnader, men även minska dess avtryck på miljön och på så vis stötta klimatet. Den största säljpunkten är att det är en skalbar lösning som gör att den kan anpassas för stora företag.

Föregående artikelKan Bitcoin Rädda Ekonomin?
Nästa artikelGejma Och Gambla? Så Här Förenas Nöje Med Nöje
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!