En kristallklar nyhet i klockvärlden…

X41 Edition 6 är den senaste modellen från företaget CODE41, ett modernt klockmärke som brinner för att demokratisera lyxklockor genom total pris-transparens och lägre priser tack vare smarta val.

Deras senaste klocka, X41 Edition 6 är ett mästerverk sett till urmakeri, hela boetten är nämligen gjord i safir, det gör det inte bara till en skeleton-klocka (en klocka där du kan se urverket) utan det är en skeleton-klocka som du kan se rakt igenom från alla håll!

Förbeställningen av klockan är öppen, du hittar den via den här länken.

code 41 edition 6

Men först, vilka är CODE41?

CODE41 är ett klockmärke med ambitionen att skapa disruption i klockbranschen. Målet är att bygga klockor av högsta kvalité men att göra det med total transparens sett till pris och material i klockan. Istället för att försöka slå sig in på en uråldrig (pun intended) marknad så går de sin egen väg.

Sättet de säljer sina klockor är genom ett förbeställningssystem, vilket innebär att de endast producerar de klockor som köps under förbeställningen. Detta är inte bara effektivt för dem själva, utan det minimerar även miljöpåverkan eftersom inte en enda klocka byggs i onödan. Det är en smart modell, ett modernt sätt att jobba om jag får säga det själv.

En egen transparens-markering

TTO, Total Transparency of Origin är en märkning CODE41 själv lanserat. Syftet med den är att eliminera alla oklarheter sett till pris och innehåll i deras klockor.

Företaget grundades 2016 av Claudio D'Amore, som efter många år i klockbranschen tröttnade de på att en klocka kan innehålla delar från hela världen men fortfarande klassas som ”Swiss made”. Så istället för att göra som alla andra och slåss om samma distributionskedja, stämplar och försäljningskanaler så gick de sin egen väg, med en egen märkning och jobbar med crowd sourcing som försäljningskanal istället för återförsäljare.

Och nu släpper de som sagt den sjätte upplagan av sitt flaggskepp, X41.

X41 Edition 6 –  Videoteaser

Förbokningen för X41 Edition 6 är öppen

Förbokningen av den sjätte kollektionen av CODE41s flaggskepp är som sagt öppen, så passa på att säkra ditt exemplar av denna begränsade utgåva!

Länk till förbeställningen

Detaljer för X41 Edition 6

code 41 X41 edition 6

Nedan följer lite kort fakta om klockan. Vill du veta mer så hittar du all nitty gritty-fakta på förbeställningssidan.

Boett i safir

Edition 6 av X41 har som sagt en boett helt i safir, ett material som de flesta lyxklockor använder för klockans glas, men här är alltså hela centerpiecen i detta eftertraktade material

Storlek

X41 är 42mm i diameter, tjockleken är 11,7mm och skänklarnas bredd 24mm.

Extremt lätt och tålig

Eftersom hela boetten är gjord i safir så väger klockan hälften så mycket som en motsvarande klocka i stål, den är dessutom oerhört reptålig, eftersom det enda på jorden som är mer reptåligt än safir är diamant.

Färger

Eftersom den är gjord i kristall så går det så klart inte att ha olika färger på boetten, men ”stålbroarna” inne i klockan kommer i en lång rad olika färger, nytt för denna kollektion är grön och regnbågsfärgat.

Armband

Klockan går att få på ett flertal olika armband, bland annat läder och gummi. Nytt för Edition 6 är  ett genomskinligt armband som matchar safirboetten på bästa möjliga sätt.

Vad kostar X41 Edition 6?

Edition 6 i safir börjar på 5.443 Euro, eller 56.308 kronor i dagens kurs. Motsvarande klocka från andra märken ligger på ca 200.000 kronor.

code 41 klockor

Sammanfattningsvis

Förbeställningen av CODE41s senaste kollektion, Edition 6, är öppen nu. Klockan är helt unik på så sätt att boetten är helt i safir.

Detta mästerverk inom ingenjörskonst innebär att hela urverket går att beskåda från alla håll, detta är något som endast vissa enormt kostsamma lyxklockor tidigare kunnat erbjuda. CODE41 jobbar dock annorlunda från alla andra lyxurmakare, de har total pristransparens och tillverkar endast  klockor på förbeställning, på så sätt kan de hålla priserna lägre och miljöpåverkan minimal.

Är du sugen på att investera i en lyxklocka helt i safir så gör du bäst i att förboka en nu, det gör du enklast genom att följa den här länken.

Föregående artikelGejma Och Gambla? Så Här Förenas Nöje Med Nöje
Nästa artikelVill Du Leva 7 År Längre?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.