Är du en vanlig svensson som letar efter kärleken? Då är det här din möjlighet…

Enligt statistik från SCB så lever sammanboende män drygt 7 år längre än ensamstående män. Vad beror detta på? En förklaring är att en sambo kan stötta dig både socialt såväl som ekonomiskt, vilket kan leda till hälsosammare levnadsvanor. Så om du vill leva 7 extra år och är redo för den stora kärleken, sök till nästa säsong av SVTs succéprogram “Gift vid första ögonkastet”

“Gift vid första ögonkastet” är ett internationellt TV-program med danskt ursprung som hade sin urpremiär 2013. (i Sverige 2014). Sverige är inne på sin 8 säsong med säsong 9 under produktion.

Programmet är ett experiment som går ut på att matcha singlar med varandra. Men till skillnad från alla andra dejtingprogram så gifter sig paren redan vid sitt första möte, för att sedan flytta ihop och jobba på sin relation under en månads tid.

Paren matchas ihop av ett med hjälp av succé-trion och programmets experter – Fredric Bohm, Kalle Norwald och Maria Farm. Baserat på bakgrund, livsstil, attityder och framtidsdrömmar plus en rad andra parametrar gör experterna sitt yttersta för att skapa livslånga relationer. Experterna är också med paren längs vägen för att hjälpa deltagarna bygga en stabil och hållbar relation.

Mot slutet av dessa veckor får paren avgöra om de ska förbli gifta, eller om de ska gå skilda väga igen, dvs. skiljas.

“Ju vanligare du är desto bättre!”

Till skillnad från många andra tv-program där man söker efter de färgstarkaste deltagarna med syfte att skapa drama och generera kommentarer, så sticker ‘Gift vid första ögonkastet’ ut med sin castingstrategi: då huvudsyftet är att skapa förhållanden som håller både under och efter programmet är det oftast så kallade “vanlisar”, dvs. helt vanliga män och kvinnor som castas.

Eller som en av experterna, Fredric Bohm, uttrycker det:
“Är du en vanlig svensson som längtar efter kärleken så är detta ett program för dig!”

För att ge deltagarna möjligheten att få sin match att hålla livet ut så krävs öppenhet med sina känslor, relationsmönster och framtidsplaner. Men vad är det egentligen för frågor man får svara på under castingprocessen? Och hur utlämnande måste man vara? Exempel på frågor som kan ställas under casting processen är “Hur tror du att killar/tjejer uppfattar dig”; “hur anpassningsbar är du för att få kärleken att fungera”; “vad är dina framtidsplaner”?

kärleksrådet gift vid första ögonkastet
Foto: Eva Edsjö /SVT

Hur går inspelningen till?

Många kan tycka att just TV-biten är den läskiga delen med detta experiment, men faktum är att för de flesta släpper nervositeten och medvetenheten om kameran ganska omgående.

Under cirka sex veckors tid följer ett litet team bestående av en fotograf och en assistent deltagarna under allt från bröllop, bröllopsresan och så kallad “parhelg”, till en vanlig dag med jobb och vardagsbekymmer – när man väl “glömt” kameran, hur blir det då egentligen när man kommer hem efter en dag på jobbet och hittar sin partner slappande i soffan istället för att laga middag? Alla dessa stunder är något som teamet fångar och som tittarna vill se – hur hanterar deltagarna en sådan situation?

anmälan till gift vid första ögonkastet
Foto: Privat

Men funkar verkligen experimentet?

Det hade ju varit fantastiskt om facit vore hundra procent – så är givetvis inte fallet – utan självklart är det så att det under alla år gjorts matchningar som inte fungerat. Men många gånger har matchningarna varit lyckade och flera av dessa par är än idag lyckligt gifta. Några exempel:

  • Sara och John som vi fick följa 2018 är idag fortsatt gifta.
  • Nästa lyckliga par är Harry Potter-fansen Miha och Niclas som väntar sitt första barn.
  • Frisören Maxine som önskade sig en man med stor kalufs fick sin Emil – utan kalufs – men de blev ändå lyckliga och har idag sin dotter Nemi.
  • Senaste säsongen fick vi följa Sofia och Anton som hade tacos som sin gemensamma nämnare; trots lite hiccups under midsommarkvällen så lyckades Sofia och Anton hitta varandra och bli “Taco-paret” med hela svenska folket; de väntar nu sitt första barn.

Även när det gäller matchningar som inte överlevt så har deltagarna uttryckt stor tacksamhet över att de fick chansen att delta i programmet, då de fått med sig en stor verktygslåda med relationsverktyg från experterna, verktyg de sedan kunnat applicera i sitt fortsatta sökande efter tvåsamheten.

Friskt vågat – hälften vunnet, nu kör vi!

För att få chansen att bli ihopmatchad med din potentiella livspartner är det 4 punkter som måste stämma in på dig:

  1. Du är singel
  2. Du är mellan 18-50 år gammal
  3. Du har inga barn som är under 18 år gamla
  4. Du är tillgänglig för inspelning i fyra-fem veckor i Juni månad.

Länk till ansökan hittar du här

Så sammanfattningsvis – Tveka inte! Sök till ‘Gift vid första ögonkastet’ idag! Kanske är det här du och din framtida partner matchas ihop! Vore inte det en rolig berättelse att dra för framtida barnbarn!

gift vid första ögonkastet anton sofia
Foto: SVT
Föregående artikelX41 Edition 6 – En Lyxklocka Helt I Safir, Till Ett Rimligt Pris
Nästa artikelElektronisk Plånbok – Enkelt Och Säkert
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.