Roa dig kungligt i Sveriges fjärde största stad…

Uppsala är med sina 48.77km² Sveriges fjärde största stad, här finns det gott om studenter, vacker natur, fin arkitektur och mycket annat att göra. Därför är staden både populär att besöka men också att söka boende i. Här kommer en guide på 5 saker att göra i Uppsala.

1. Besök Fjällnora friluftsområde

Två mil öster om Uppsala ligger friluftsområdet Fjällnora, här kan man på sommartid hyra båtar och kanoter, bada i sjöarna Trehörningen och Ramsen. Barn kan leka på lekplatser och gå på läger, och här finns även en hundgård med hundbad. Här finns det många vandringsleder att promenera på och ta del av den vackra naturen. I Fjällnora finns det också möjligheter för att ha konferens, men också flera stugor och campingplatser.
På vintern kan man hyra långfärdsskridskor och åka på den istäckta sjön eller ta en tur in i bastun och bada badtunna. För den riktigt äventyrslystna finns här också en äventyrsbana, där klättrar du och går på banor uppe bland träden.

2. Gå på en promenad, uppe på slotts taket

I Uppsala anordnas det takvandringar på stadens slott från 1549, här klättrar man på guidade turer ut på taket och går sedan tillsammans i grupp på slottets tak och får ta del av berättelser och den fantastiska utsikten över staden.

3. Spela golf på Uppsala golfklubb

Är du ute efter en mer lugnare aktivitet kan du ta en tur med dina vänner på Uppsalas trevliga golfbana. Här går du omkring i fin natur och kan delta i tävlingar. Golfklubben har också samarbeten med trevliga hotell att bo på.

4. Åk skidor 20 minuter från stan

På vintertid kan du enkelt ta dig från stan till Sunnerstabacken, här kan du ta dig ner på snowboard eller åka slalom, grilla korv, eller ta en varm choklad i värmestugan.

5. För alla barn!

I Uppsala finns det över 25 stycken parker för alla barn att upptäcka, utöver det kan man också så tecken från Pelle Sanslös på många ställen i staden. Det finns en egen lekplats efter sago-karaktären, han har en staty och ett eget övergångsställe, det görs även guidade vandringar längs staden i Pelle Svanslös spår där man får se vart den svanslösa katten och hans vänner levde.

Sammanfattningsvis

Det finns alltså mycket att se och göra i Uppsala, för alla åldrar och efter alla behov och viljor. Staden har därför blivit mycket populär att både turista i men också bosätta sig i, utbudet på boende är stora. Här finns både större villor på landsbygden, studentlägenheter i centrum och flerfamiljshus i lugna områden. Det byggs just nu också 33.000 nya lägenheter i staden, så det finns ett stort utbud med hyresbostäder efter alla olika typer av behov.

Föregående artikelLär Dig Resa Smart – 3 Tips Som Gör Flygresan Enklare!
Nästa artikel6 Basövningar Du Bör Fokusera På När Du Styrketränar
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.